Νηστίσιμο κέικ μπαχαρικών

Νηστίσιμο κέικ μπαχαρικών

10-12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Παλαιότερα, το κέικ αυτό το τρώγαμε κατά κύριο λόγο την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά πλέον το φτιάχνω κι εκτός περιόδου νηστείας. Πάνω απ’ όλα εκτός από νηστίσιμο είναι πολύ υγιεινό, ενώ διαθέτει τα χαρακτηριστικά αρώματα της Ανατολής λόγω της ποικιλίας των μπαχαρικών όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Αυτό το κέικ όμως εκτός από μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς διαθέτει και μια μοναδική επίγευση πορτοκαλιού (φωτογραφία allrecipes.com). Τί άλλο να ζητήσει κανείς από ένα κέικ;
Οδηγίες Παρασκευής:
Χτυπάω την ζάχαρη με το λάδι για 5’.Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτω το αλεύρι με το baking powder και τα μυρωδικά. Σ’ ένα ποτήρι τοποθετώ την σόδα, προσθέτω τον χυμό λεμονιού και ρίχνω τον αναβράζοντα χυμό στην ζύμη. Προσθέτω τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Ανακατεύω για λίγο.
Στο μίξερ κι ο χυμός με το αλεύρι.
Στο τέλος ρίχνω τις σταφίδες και τα καρύδια κι ανακατεύω και πάλι για λίγο.
Προσθέτω και τους ξηρούς καρπούς.
Αδειάζω την ζύμη σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Έτοιμη η ζύμη στην φόρμα.
Ψήνω στους 180°C (στην αντίσταση) σε προθερμασμένο φούρνο για 50’ περίπου. Προτού αφαιρέσω το κέικ ελέγχω με μία οδοντογλυφίδα ότι έχει ψηθεί καλά εσωτερικά, τρυπώντας το κέντρο του. Αν η οδοντογλυφίδα δεν βγει στεγνή αφήνω να ψηθεί για λίγα λεπτά ακόμα.
Έτοιμο το κέικ.
Καλή επιτυχία!
Rate