Οδηγίες Παρασκευής:
Αχνίζω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια στο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πιουν όλα τους τα υγρά, σε υψηλή θερμοκρασία με αλάτι και πιπέρι. Τα τοποθετώ στην άκρη να κρυώσουν.
Αραδιάζω τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ταψί (με την λαδόκολλα) και τα ψήνω στο grill για 10-12’ σε μέτρια θερμοκρασία (3/5), μέχρι να μαλακώσουν δίχως να λιώσουν, ούτε να αρπάξουν. Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύω 1-2 φορές προκειμένου να ψηθούν όλα ομοιόμορφα. Τ’ αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
Αφού τοποθετήσω το δεύτερο κομμάτι από πάνω, γυρίζω τις άκρες προς τα μέσα (δίχως να σχηματισθεί χονδρός όγκος) ώστε να σφραγιστεί η ζύμη. Τέλος, αλείφω την επιφάνεια της πίτας με το γάλα και χαράσσω την πίτα σε φέτες.
Φουρνίζω την πίτα στους 190°C (πάνω κάτω αντίσταση) για 60’ περίπου παρακολουθώντας το ψήσιμο, ώστε να μην αρπάξει.
Η πίτα λαχανικών με (πολύ!) χαμηλά λιπαρά είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία…
Καλημερα! Εφτιαξα χθες την σπιτικη σου ζυμη για μια χορτοπιτα.το φυλλο ανοιχτηκε ευκολα, ψηθηκε ωραια και ηταν μυρωδατη! Δυστυχως δεν δοκιμασα γιατι ειμαι σε διαιτα ασκητη…οσοι εφαγαν ομως ειπαν οτι ηταν πολυ νοστιμη!
Και μόνο από τη φωτογραφία μου μύρισε! Λες να χαλάει αν μπει στην κατάψυξη?θα ήταν ιδανικό μια στο τόσο να βγάζω ένα κομμάτι για βραδινό.
Αν την φτιάξεις με σφoλιάτα δεν θα διατηρηθεί στην κατάψυξη (νοτίζει), αν όμως την φτιάξεις με φύλλο, γιατί όχι;
Πολύ χαίρομαι…!