Κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια

5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
http://www.seriouseats.com/
http://www.seriouseats.com/

Σήμερα το πρωί έφτιαξα ένα πραγματικά πολύ γρήγορο, ισορροπημένο κι εύκολο φαγητό που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία καθώς ετοιμάζεται και με κατεψυγμένα υλικά. Χωρίς να υποτιμάται η αξία των φρέσκων υλικών, εφόσον θέλουμε κι έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για τα καθάρισμά τους, γνωρίζουμε ότι τα φρέσκα και τρυφερά πράσινα φασολάκια βγαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες και δίνουν ακόμα νοστιμότερο φαγητό.

Οδηγίες Παρασκευής:

Αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο από το λάδι στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτω και το κοτόπουλο και το γυρνάω λίγο μόνο του, πάντα σε δυνατή φωτιά (7/9).

Αφού πιεί κι αυτό τα υγρά του, προσθέτω τα φασολάκια, τις ντομάτες, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας κι αφήνω για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά (7/9) μέχρι το φαγητό να αφήσει τους χυμούς του και να πάρει βράση. Στην συνέχεια χαμηλώνω και σιγοβράζω για 90’.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτω το ελαιόλαδο και βράζω με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να εξατμισθούν τα περίσσια υγρά και να δέσει η σάλτσα. Ο κουρκουμάς δίνει στο φαγητό ένα ωραίο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και βάθος στην γεύση όπως σε όλα τα μαγειρευτά της κατσαρόλας.

Το φαγητό είναι έτοιμο, με λίγο κόπο και μεγάλη νοστιμιά.

http://www.seriouseats.com/
Καλή συνέχεια!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.