Οδηγίες Παρασκευής:
Ετοιμάζω πρώτα το κοτόπουλο. Σε περίπτωση που δεν έχω έτοιμο ψητό κοτόπουλο, μπορώ να το βράσω με 2 δαφνόφυλλα, 3-4 μπαχάρια για 90’. Αφού κρυώσει, το ξεψαχνίζω, το αλατοπιπερώνω κι είναι έτοιμο για την σαλάτα. Εναλλακτικά, μπορώ να το ψήσω στο αντικολλητικό τηγάνι μόνο με αλάτι και πιπέρι. Αν πάλι έχω ψησταριά στην γειτονιά, εξίσου νόστιμο κι εύκολο είναι και το έτοιμο της σούβλας, το οποίο ξεψαχνίζω και κόβω σε κομματάκια.
Παράλληλα, ετοιμάζω την σαλάτα (με το μαρούλι, την ρόκα, την ντομάτα, το αγγούρι, τα πράσινα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι), τοποθετώ τα κομμάτια κοτόπουλου από πάνω, πασπαλίζω με την παρμεζάνα και ραντίζω με λίγο λάδι κι άφθονο μπαλσάμικο. Η παρμεζάνα με το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο δημιουργεί μια ελαφριά σάλτσα η οποία δένει ωραία την σαλάτα.
Από τις πιο εύκολες, δροσερές και χορταστικές σαλάτες που μπορούν να σταθούν και ως κυρίως πιάτο.
Καλή μας όρεξη…