Ρολό κιμά στο φούρνο

5-6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Ψήνω στον φούρνο.Το φαγητό είναι ένα πανεύκολο, οικογενειακό και πολύ κυριακάτικο με σίγουρη απήχηση. Είναι επίσης από τα κατεξοχήν φαγητά της μαμάς τα λεγόμενα «μαμαδίστικα» ή αλλιώς ένα κλασικό “comfort food”.
Οδηγίες Παρασκευής:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το quaker (ή την γαλέτα/ψωμί), τις αλεσμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνω τον κιμά καλά για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Όλα τα υλικά του κιμά μπαίνουν στο μπολ.Στην συνέχεια δίνω στον κιμά το σχήμα του ρολού ενώ τον έχω τοποθετήσει στo pyrex. Κόβω τις πατάτες σε μακρόστενα χονδρά κομμάτια και τις μοιράζω γύρω-γύρω από το ρολό. Στην συνέχεια ρίχνω ομοιόμορφα πάνω από τις πατάτες την αραιωμένη πάστα ντομάτας και το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνω τις πατάτες γενναιόδωρα (καθώς οι πατάτες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν αρκετό αλάτι).
Δίνω σχήμα στον κιμά.Περεχώ με την ντομάτα και το λάδι.
Τοποθετώ το φαγητό στο φούρνο και το ψήνω για 1,5-2 ώρες αρχικά στους 210°C μέχρι να πάρει βράση και μετά στους 190°C για την υπόλοιπη ώρα. Καθ’ όλη την διάρκεια του ψησίματος παρακολουθώ το φαγητό μήπως και χρειαστεί την προσθήκη βραστού νερού.
Ψήνω στον φούρνο.Έτοιμο και το ρολό με τις πατάτες!
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει το ρολό πιο εορταστικό ή περισσότερο ενδιαφέρον τότε μπορεί να βάλει ενώ δίνει σχήμα στον κιμά βραστά αυγά ή καρότο. Πιο ειδικά, σε μια ευθεία επιφάνεια ανοίγω και πλαταίνω την ζύμη του κιμά και τοποθετώ στην μέση τα βρασμένα αυγά ή το βρασμένο καρότο (κατά μήκος). Στην συνέχεια κλείνω την ζύμη του κιμά σχηματίζοντας το ρολό και τοποθετώ στο pyrex. Η συνέχεια είναι ίδια. Το αποτέλεσμα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο παιχνιδιάρικο, καθώς στο κέντρο της κάθε φέτας που θα κόβεται θα εμφανίζεται το αυγό ή το καρότο (σε τομή).
Διαλέγουμε και παίρνουμε…!
Καλή και ξεκούραστη Κυριακή σε όλους μας!
Rate

2 σχόλια

  1. Μολις το εβαλα στο φουρνο!! Θα εχουμε καλεσμενους το απογευμα( κατω των 8 ετων) κι ελπιζω να τους δελεασω…

     
  2. Νομίζω ότι έπραξες πολύ σοφά… Καλή σας όρεξη!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.