Αυτή είναι η σαλάτα των τριών κινήσεων: Κίνηση 1η ετοιμάζω την σάλτσα (dressing) με το πορτοκάλι (χυμό και φλοιό), την μουστάρδα και το μέλι, κίνηση 2η ετοιμάζω μια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μου, κίνηση 3η περιλούζω την σαλάτα με την σάλτσα. Ενσαρκώνει δηλαδή αυτό που συχνά μ’ αρέσει να λέω «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Όλο το μυστικό σ’ αυτήν την ιδέα βρίσκεται στον φλοιό πορτοκαλιού της σάλτσας που δίνει περίσσια γεύση κι άρωμα στην σαλάτα και την μεταμορφώνει από απλή και καθημερινή σε σαλάτα υψηλής γαστρονομίας.
Οδηγίες Παρασκευής:
Ετοιμάζω τον φλοιό και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ο φλοιός πρέπει να είναι λεπτοτριμμένος, δίχως το άσπρο (εσωτερικό) του μέρος το οποίο πικρίζει.
Όσο για αυτή τη σαλάτα, όσες φορές την κάνω με ρωτάνε που βρήκα τη συνταγή, αλλα εγώ δεν τους λέω! Πλάκα κάνω φιλενάδα…χαχα