Σαλάτα με πορτοκάλι, μουστάρδα και μέλι

Σαλάτα με πορτοκάλι, μουστάρδα και μέλι

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτή είναι η σαλάτα των τριών κινήσεων: Κίνηση 1η ετοιμάζω την σάλτσα (dressing) με το πορτοκάλι (χυμό και φλοιό), την μουστάρδα και το μέλι, κίνηση 2η ετοιμάζω μια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μου, κίνηση 3η περιλούζω την σαλάτα με την σάλτσα. Ενσαρκώνει δηλαδή αυτό που συχνά μ’ αρέσει να λέω «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Όλο το μυστικό σ’ αυτήν την ιδέα βρίσκεται στον φλοιό πορτοκαλιού της σάλτσας που δίνει περίσσια γεύση κι άρωμα στην σαλάτα και την μεταμορφώνει από απλή και καθημερινή σε σαλάτα υψηλής γαστρονομίας.

Οδηγίες Παρασκευής:

Ετοιμάζω τον φλοιό και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ο φλοιός πρέπει να είναι λεπτοτριμμένος, δίχως το άσπρο (εσωτερικό) του μέρος το οποίο πικρίζει.

Ξύνω τον φλοιό πορτοκαλιού.Στύβω το πορτοκάλι.
Φτιάχνω την σάλτσα (dressing) ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Την αφήνω να σταθεί 1-2 ώρες προτού την σερβίρω για να αφήσει τα αρώματα της.
Ετοιμάζω την σάλτσα από πορτοκάλι.
Πλένω, κόβω και τοποθετώ την σαλάτα με την ρόκα, το μαρούλι, τα ντοματάκια, τα αγγουράκια και τον κόλλιανδρο σε ένα μπολ ή μια ανοιχτή πιατέλα (προσωπικά προτιμώ τις πιατέλες που δεν έχουν βάθος).
Όταν είμαι έτοιμη να σερβίρω, ρίχνω την σάλτσα πάνω στην σαλάτα, ανακατεύω ελαφρά να πάει παντού (ή αλλιώς «την κουράζω» όπως λέει κι ένας φίλος) και σερβίρω. Γαρνίρω με τις λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Ρίχνω το dressing πάνω στην σαλάτα.
 Θα με θυμηθείτε!!!
Rate

One Comment

  1. Όσο για αυτή τη σαλάτα, όσες φορές την κάνω με ρωτάνε που βρήκα τη συνταγή, αλλα εγώ δεν τους λέω! Πλάκα κάνω φιλενάδα…χαχα

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.