Την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) η οποία είναι μαλακή κι εύπλαστη πάστα από αλεσμένο αμύγδαλο, ζάχαρη και ασπράδι, μπορώ να την προμηθευτώ από το σούπερ-μάρκετ, από κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής ή από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς. Προσοχή όμως, μην γίνει κάποια παρανόηση με την ζαχαρόπαστα (η οποία δεν περιέχει αμύγδαλο και χρησιμοποιείται κυρίως για διακόσμηση γλυκισμάτων). Το μάρζιπαν πρέπει να είναι μαλακό (άρα φρέσκο), ενώ επιλέγω την γεύση που προτιμώ καθώς υπάρχει με φυσική γεύση αμυγδάλου, με ροδόνερο ή και με άλλα αρωματικά πρόσθετα (όπως εσάνς πικραμύγδαλου, πορτοκαλιού, βανίλιας κ.α.).
Οδηγίες Παρασκευής:
Σε περίπτωση που τα δαμάσκηνα έχουν κουκούτσια, τα αφαιρώ χαράζοντας τα στην μέση με ένα μαχαίρι, δίχως όμως να τα κόψω στα δύο.
Κόβω την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) σε μικρά κυβάκια σε μέγεθος τέτοιο που να χωράνε μέσα στα δαμάσκηνα κι αρχίζω να τα γεμίζω ένα προς ένα.
Αφού τα γεμίσω, πιέζω με τα δάχτυλα μου το άνοιγμα προκειμένου να κλείσει το δαμάσκηνο και να μην «διαρρεύσει» η αμυγδαλόπαστα.
Τοποθετώ σ’ ένα γυάλινο μπολ την σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια και την τοποθετώ στο φούρνο μικροκυμάτων. Την ζεσταίνω σταδιακά (ανά 40 δευτερόλεπτα) κι ενδιαμέσως την ανακατεύω, για να μην καεί. Μετά από 1-2 λεπτά η σοκολάτα θα έχει ρευστοποιηθεί.
Με ένα πιρούνι ρίχνω ένα-ένα τα δαμάσκηνα μέσα στην σοκολάτα, τα γυρίζω να καλυφθούν καλά και στην συνέχεια τα αφαιρώ και τα τοποθετώ στην λαδόκολλα. Τοποθετώ τα επικαλυμμένα με την σοκολάτα δαμάσκηνα στην κατάψυξη για 30’ μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Στην συνέχεια τα διατηρώ στο ψυγείο.
Κι όταν τα δοκιμάσαμε τα αποθεώσαμε!
Καλή επιτυχία και σε εσάς!
Τα δαμασκηνα με τη σοκολατα ηταν φανταστικα! Και πολυ ευκολο να τα φτιαξω! Πολυ ωραια ιδεα,ειδικα τωρα που πλησιαζουν τα χριστουγεννα…
Αυτό το σχόλιο μου είχε διαφύγει γι' αυτό κι οι καθυστερημένες ευχαριστίες…