Σοκολατένια δαμάσκηνα γεμιστά

10
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Κι η αμυγδαλόπαστα «αποκαλύπτεται» μόλις δαγκώσω το δαμάσκηνο! Την συνταγή αυτήν ή καλύτερα την ιδέα, την οφείλω στην φίλη μου την  Σίλεια, η οποία συχνά-πυκνά με προμηθεύει με διάφορες πρωτότυπες, έξυπνες κι εντυπωσιακές λύσεις τις οποίες φροντίζω με κλειστά μάτια να εφαρμόσω. Άλλωστε με την Σίλεια εκτός από την κοινή μας καταγωγή μοιραζόμαστε και την (προφανή) αγάπη για την μαγειρική!
Την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) η οποία είναι μαλακή κι εύπλαστη πάστα από αλεσμένο αμύγδαλο, ζάχαρη και ασπράδι, μπορώ να την προμηθευτώ από το σούπερ-μάρκετ, από κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής ή από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς. Προσοχή όμως, μην γίνει κάποια παρανόηση με την ζαχαρόπαστα (η οποία δεν περιέχει αμύγδαλο και χρησιμοποιείται κυρίως για διακόσμηση γλυκισμάτων). Το μάρζιπαν πρέπει να είναι μαλακό (άρα φρέσκο), ενώ επιλέγω την γεύση που προτιμώ καθώς υπάρχει με φυσική γεύση αμυγδάλου, με ροδόνερο ή και με άλλα αρωματικά πρόσθετα (όπως εσάνς πικραμύγδαλου, πορτοκαλιού, βανίλιας κ.α.).
Οδηγίες Παρασκευής:
Σε περίπτωση που τα δαμάσκηνα έχουν κουκούτσια, τα αφαιρώ χαράζοντας τα στην μέση με ένα μαχαίρι, δίχως όμως να τα κόψω στα δύο.
Από τα δαμάσκηνα βγάζω τα κουκούτσια.
Κόβω την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) σε μικρά κυβάκια σε μέγεθος τέτοιο που να χωράνε μέσα στα δαμάσκηνα κι αρχίζω να τα γεμίζω ένα προς ένα.
Η αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν) που θα χρειασθώ.Γεμίζω τα δαμάσκηνα με την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν).
Αφού τα γεμίσω, πιέζω με τα δάχτυλα μου το άνοιγμα προκειμένου να κλείσει το δαμάσκηνο και να μην «διαρρεύσει» η αμυγδαλόπαστα.  
Τα πιέζω να κλείσουν.
Τοποθετώ σ’ ένα γυάλινο μπολ την σοκολάτα τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια και την τοποθετώ στο φούρνο μικροκυμάτων. Την ζεσταίνω σταδιακά (ανά 40 δευτερόλεπτα) κι ενδιαμέσως την ανακατεύω, για να μην καεί. Μετά από 1-2 λεπτά η σοκολάτα θα έχει ρευστοποιηθεί.
Τα ρίχνω ένα-ένα στην σοκολάτα που έχω λιώσει.
Με ένα πιρούνι ρίχνω ένα-ένα τα δαμάσκηνα μέσα στην σοκολάτα, τα γυρίζω να καλυφθούν καλά και στην συνέχεια τα αφαιρώ και τα τοποθετώ στην λαδόκολλα. Τοποθετώ τα επικαλυμμένα με την σοκολάτα δαμάσκηνα στην κατάψυξη για 30’ μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Στην συνέχεια τα διατηρώ στο ψυγείο.
Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα...... και μπαίνουν στην κατάψυξη.
Κι όταν τα δοκιμάσαμε τα αποθεώσαμε!
Κι η αμυγδαλόπαστα «αποκαλύπτεται» μόλις δαγκώσω το δαμάσκηνο!
Καλή επιτυχία και σε εσάς!
Rate

2 σχόλια

  1. Τα δαμασκηνα με τη σοκολατα ηταν φανταστικα! Και πολυ ευκολο να τα φτιαξω! Πολυ ωραια ιδεα,ειδικα τωρα που πλησιαζουν τα χριστουγεννα…

     
  2. Αυτό το σχόλιο μου είχε διαφύγει γι' αυτό κι οι καθυστερημένες ευχαριστίες…

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.