Οδηγίες Παρασκευής:
Καθαρίζω τα καρύδια πεκάν (pecan).
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνω ελαφρώς ένα ταψί.
Λιώνω το βούτυρο σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτω την ζάχαρη, το νερό, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύω διαρκώς το μείγμα ωσότου διαλυθεί η ζάχαρη ενώ αφήνω 2-3 λεπτά να γίνει ελαφρώς παχύρευστο.
Στην συνέχεια προσθέτω στο σκεύος τους ξηρούς καρπούς κι ανακατεύω να καλυφθούν καλά με το μείγμα καραμέλας και μπαχαρικών.
Τέλος, αδειάζω τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς στο βουτυρωμένο ταψί (σε μονή στρώση), κατεβάζω την θερμοκρασία στους 170°C και ψήνω για 20’, ανακατεύοντας ανά πεντάλεπτο.
Καλή «εθιστική» απόλαυση!