Καραμελωμένοι, πικάντικοι ξηροί καρποί

Καραμελωμένοι, πικάντικοι ξηροί καρποί

1 κιλό
Ποσότητα
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Καραμελωμένα και πικάντικα καρύδια πεκάν (pecan).Αυτοί οι καραμελωμένοι, πικάντικοι ξηροί καρποί με αρώματα της Άπω Ανατολής που ετοιμάζονται με καρύδια πεκάν, αμύγδαλα ή κάσιους, είναι πανεύκολοι και νοστιμότατοι. Κι επειδή κυκλοφορούν πολλές ανάλογες συνταγές επικαλυμμένων ξηρών καρπών να επισημάνω πως οι συγκεκριμένοι θυμίζουν αρκετά καραμελωμένα pop corn με την διαφορά ότι είναι πιο αρωματικοί και πικάντικοι.
Οδηγίες Παρασκευής:
Καθαρίζω τα καρύδια πεκάν (pecan).
Ακαθάριστα καρύδια πεκάν (pecan).
Τα καρύδια πεκάν (pecan) καθαρισμένα.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνω ελαφρώς ένα ταψί.
Ετοιμάζω το ταψί που θα χρειαστώ.
Λιώνω το βούτυρο σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά και προσθέτω την ζάχαρη, το νερό, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύω διαρκώς το μείγμα ωσότου διαλυθεί η ζάχαρη ενώ αφήνω 2-3 λεπτά  να γίνει ελαφρώς παχύρευστο.
Ετοιμάζω το μείγμα της επικάλυψης.
Έτοιμο μετά από 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτω στο σκεύος τους ξηρούς καρπούς κι ανακατεύω να καλυφθούν καλά με το μείγμα καραμέλας και μπαχαρικών.
Τα πεκάν μέσα στην επικάλυψη.
Τέλος, αδειάζω τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς στο βουτυρωμένο ταψί (σε μονή στρώση), κατεβάζω την θερμοκρασία στους 170°C και ψήνω για 20’, ανακατεύοντας ανά πεντάλεπτο.
Μεταφέρω τα καρύδια πεκάν (pecan) στο ταψί.
Το ταψί μπαίνει στον φούρνο.
Αφού κρυώσουν καλά, τους μεταφέρω σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς και τους διατηρώ σε ξηρό μέρος.Έτοιμα τα καραμελωμένα, πικάντικα καρύδια πεκάν (pecan)!Προτιμότερο είναι να τους φτιάξω 1-2 μέρες προτού τους προσφέρω.
Φυλάω τα πεκάν σε βάζο.
Καλή «εθιστική» απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.