Φωτογραφία: www.cooksillustrated.com

Καροτόσουπα με τζίντζερ και κρέμα λεμονιού

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτή η καροτόσουπα είναι τρέλα! Απλή και γευστικότατη, ταιριάζει απόλυτα στο Χριστουγεννιάτικο γαστρονομικό πνεύμα των ημερών και μπορεί να συμπεριληφθεί ανεπιφύλακτα στο εορταστικό μενού. Την συνταγή την είχα ξεσηκώσει από το www.bbc.co.uk/food πριν από χρόνια και πραγματικά δεν υπήρξε ΜΙΑ φορά που να την έφτιαξα για φίλους και να μην τους ξετρέλανε.
Τρόπος Παρασκευής:
Λιώνω το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτω τα κρεμμύδι. Ψήνω για 4’, προσθέτω το τζίντζερ και το σκόρδο και ψήνω για άλλα 2-3’.
Το κρεμμύδι και το βούτυρο.
Προσθέτω τα κομμένα καρότα και σοτάρω για 1-2’. Ρίχνω τον ζωμό κοτόπουλου κι αφήνω να σιγοβράσει η σούπα για 20’ περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Ρίχνω και τον ζωμό.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω την κρέμα λεμονιού. Βάζω σ’ ένα μικρό μπολ τον τριμμένο φλοιό λεμονιού με την κρέμα γάλακτος να αρωματισθεί, κι αφήνω να σταθεί για 30’ στο ψυγείο.
Φτιάχνω την κρέμα λεμονιού.
Στο μπλέντερ ή με την ράβδο χειρός στην κατσαρόλα, αλέθω την σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη.
Κάνω την σούπα βελουτέ.Η αλεσμένη καροτόσουπα.
Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι όσο αλάτι χρειάζεται, αφού πρώτα δοκιμάσω την σούπα (καθώς οι έτοιμοι κύβοι είναι ιδιαίτερα αλμυροί), ενώ αν είναι αρκετά παχύρευστη προσθέτω λίγο βραστό νερό ακόμα. Σερβίρω στα πιάτα και γαρνίρω το καθένα με 1 κ.σ. κρέμα λεμονιού, λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο και μερικά τραγανά κρουτόν.
Φωτογραφία: www.cooksillustrated.com
Καλή απόλαυση!
Rate