Και μετά το αυθεντικό Banoffee pie σύμφωνα με την συνταγή του εμπνευστή του (Ian Dowding), να κι ο περισσότερο διαδεδομένος τρόπος παρασκευής του με την «μπισκοτένια» βάση (προσαρμοσμένο από συνταγή του videojug.com):
Τρόπος Παρασκευής:
Βράζω τις κονσέρβες του ζαχαρούχου γάλακτος για 2,5 ώρες (μέσα σε άφθονο νερό) να γίνουν καραμέλα.
Αλέθω τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα αναμιγνύω με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνω στην βάση της φόρμας (φόρμα διαμέτρου 23 εκ. με αποσπώμενο πάτο), πιέζοντας καλά με την πίσω πλευρά ενός μεγάλου κουταλιού.
Κόβω τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες πάνω στην βάση και πασπαλίζω με λίγη κανέλα που τους πάει πολύ!
Στρώνω από πάνω την καραμέλα (toffee) ενώ εν τω μεταξύ, έχω χτυπήσει την κρέμα γάλακτος με την βανίλια μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρευστη κρέμα.
Στο τέλος απλώνω και την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζω με την τριμμένη σοκολάτα υγείας (ή λίγη κανέλα ακόμα). Τοποθετώ στο ψυγείο για 5-6 ώρες και σερβίρω. 
Το Banoffee διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Ελλη μου σε τι θερμοκρασία (1-9) βράζουμε το γάλα?
Ευχαριστώ πολύ
Πέννυ
Πέννυ μου γειά σου, η θερμοκρασία πρέπει να συντηρεί τον βρασμό άρα κοντά στο
3-4/9 με κλειστό καπάκι. Θα μου πεις τα αποτελέσματα, έτσι;
Έλλη καλημέρα από την χιονισμένη Αθήνα! Το γλυκό ήταν έτοιμο το μεσημέρι και το βράδυ που το "δοκιμάσαμε",φάγαμε σχεδόν το μισό! Σε ευχαριστούμε πολύ
Σε ευχαριστώ πολύ Πέννυ, καλή και χιονισμένη καλημέρα και σε σας!!