Η σάλτσα πέστο (pesto) γίνεται κατά κανόνα με φρέσκο βασιλικό ενώ κατά πολλούς θεωρείται ύβρης η χρήση του αποξηραμένου. Παρ’ όλα αυτά, επειδή καμιά φορά βρισκόμαστε απροετοίμαστοι και καλούμαστε να δώσουμε «μαγειρικές» λύσεις ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας κι αυτήν την δυνατότητα. Με άλλα λόγια «για την ευελιξία ρε γ@μ#&%»! Βασική προϋπόθεση, για την σάλτσα πέστο (pesto) με τον αποξηραμένο βασιλικό, είναι να το αφήσω λίγη ώρα πριν το χρησιμοποιήσω για να «ξυπνήσουν» τα αρώματά του.
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ όλα τα υλικά μαζί στο multi κι αλέθω μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.
Το χρώμα της σάλτσας, εκτός κι αν βάλω τον φρέσκο βασιλικό ή έστω λίγο μαϊντανό, δεν θα δείχνει «φρέσκο» ούτε πράσινο, αλλά μάλλον θα φέρνει προς το καφετί. Γνωρίζω ότι η αναλογία αποξηραμένων προς φρέσκων μυρωδικών είναι 1:3.
Χρησιμοποιώ την σάλτσα πέστο (pesto) μετά από 1-2 ώρες που θα έχουν δέσει οι γεύσεις.
Μικρό μυστικό από μεγάλο ιταλό chef: Βάζουμε στο μείγμα μία κουταλιά γιαούρτι. Δημιουργεί αντίθεση τονίζοντας τη γεύση του βασιλικού χωρίς να γίνεται αντιληπτή αυτή του γιαουρτιού (μία μόνο κουταλιά!)
Και ναι, εννοείται είναι ύβρης η χρήση του αποξηραμένου βασιλικού!!
Καταγράφεται και θα εφαρμοστεί πάραυτα. Σ' ευχαριστούμε πολύ για την συμβουλή.