Δούκισσα (τούρτα για διακόσμηση)

Δούκισσα (τούρτα για διακόσμηση)

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Η συνταγή αυτής της Δούκισσας (δηλ. της κυπριακής εκδοχής του σοκολατένιου κορμού) είναι της φίλης μου της Χριστιάνας που ξέρει από ζαχαροπλαστική κι ακόμα περισσότερο από διακόσμηση… Την έφτιαξα για την ονομαστική γιορτή της Άννας και την διακόσμησα με θέμα που τα σημερινά εννιάχρονα κοριτσάκια λατρεύουν, την «σκοτεινή» εκδοχή των fashion doll, τις Monster High!
Τρόπος Παρασκευής:
(Για ΜΙΑ τούρτα θα χρειαστώ ΔΥΟ δόσεις υλικών)
Αλέθω τα 2/3 των μπισκότων, ενώ το 1/3 το κόβω κομματάκια με το χέρι κι ας μην είναι όλα το ίδιο μέγεθος.
Ετοιμάζω τα μπισκότα.
Τοποθετώ σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και τη ζάχαρη να λιώσουν.
Ετοιμάζω το βούτυρο και την ζάχαρη.
Ρίχνω και το νερό.
Προσθέτω το γάλα και κατεβάζω το μείγμα από την φωτιά.
Προσθέτω και το γάλα.
Προσθέτω το κακάο και το κονιάκ, κι ανακατεύω με το σύρμα να διαλυθούν καλά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει για 20’ περίπου, ανακατεύοντας τακτικά.
Αλλά και το κακάο.
Ανακατεύω να διαλυθούν καλά.
Ρίχνω και το κονιάκ.
Ρίχνω το μείγμα στα μπισκότα (αλεσμένα και σπασμένα μαζί), ανακατεύοντας προσεχτικά μέχρι να πάει η σοκολάτα παντού.
Περιχύνω την σοκολάτα στα μπισκότα.
Καλύπτω την φόρμα μου με μεμβράνη (φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα) κι αδειάζω το μείγμα.
Τοποθετώ στην φόρμα.
Τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες.
Αφήνω στο ψυγείο για 8 ώρες.
Αν επιθυμώ να την διακοσμήσω…
Ανοίγω την ζαχαρόπαστα με τον πλάστη πάνω σε λεία επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο corn flour (για να μην κολλήσει η ζαχαρόπαστα)…

Ανοίγω την ζαχαρόπαστα...

...σε λεία επιφάνεια...
...ωσότου γίνει μία μπάλα.
…ωσότου γίνει μεγαλύτερη από την συνολική επιφάνεια της τούρτας (συνυπολογίζοντας και τα πλαϊνά μέρη).
Την πλάθω ν' ανοίξει.
Στρώνω την ζαχαρόπαστα πάνω στην αναποδογυρισμένη τούρτα,
Γυρίζω ανάποδα την Δούκισσα...και ξεφορμάρω.
Τοποθετώ την ζαχαρόπαστα από πάνω.
… κόβω τα περίσσια και την καθαρίζω από το corn flour με ένα μαλακό πανί.
Κόβω με το μαχαίρι ότι περισσεύει.
Ετοιμάζω την τούρτα για το ρυζόχαρτο.
Στο τέλος, στρώνω το ρυζόχαρτο με την ειδική ζελατίνη και το πινέλο κι αφήνω να στεγνώσει πριν το σερβίρισμα.
Τοποθετώ το ρυζόχαρτο.
Η τούρτα Δούκισσα, με διακόσμηση Monster High, είναι έτοιμη!
Δικιά σας…!
Rate

8 σχόλια

  1. Εκτος απο ζαχαροπαστα πως αλλιως μπορω να την διακοσμησω;

     
  2. Καλησπέρα. Μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτική βουτυρόκρεμα. Την συνταγή θα την βρείτε στο site.

     
  3. Καλησπέρα. Που φαίνεται η ποσότητα των υλικών?

     
  4. Καλησπέρα σας. Αν διαβάζετε από υπολογιστή τα υλικά τα βλέπετε σε ροζ πλαίσιο στα δεξιά της συνταγής, ενώ αν διαβάζετε από tablet/mobile τα υλικά βρίσκονται στο τέλος του κειμένου. :-)

     
  5. Καλημέρα σας. Αν διαβάζετε από υπολογιστή τα υλικά τα βλέπετε σε ροζ πλαίσιο στα δεξιά της συνταγής, ενώ αν διαβάζετε από tablet/mobile τα υλικά βρίσκονται στο τέλος του κειμένου. :-)

     
  6. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Για τσέρκι 20εκ με ύψος 10εκ τι δόση να κάνω?

     
  7. Με 1,5 δόση θα είσαστε μια χαρά από άποψη χωρητικότητας. Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σας… :-)

     
  8. Why viewerѕ ѕtill usе to read news papers when in this technological globe all is accesѕible on web?

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.