Αυτές τις πένες τις τρώγαμε τον πολύ παλιό καιρό με καλούς φίλους και συμμαθητές, μ’ άλλα λόγια τον καιρό που μόλις αρχίζαμε και μαγειρεύαμε … Η συνταγή «πιασάρικη», εύκολη, ελαφριά και της ώρας, ήταν κι είναι ότι πρέπει για βραδινές μαζώξεις με καλή παρέα, ευχάριστη μουσική κι ένα (άντε δύο) μπουκάλια κρασί. Η βότκα άλλωστε, ενώ δεν «ακούγεται» πολύ στην γεύση, ηχεί ωραιότατα στην περιγραφή της συνταγής.
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζω τις πέννες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό για τον χρόνο που χρειάζονται, παρά 1-2’ λεπτά (καθώς θα τραβήξουν υγρό κι από την σάλτσα αργότερα). Όταν πια είναι έτοιμες, τις σουρώνω.
Εν τω μεταξύ, στην κατσαρόλα ρίχνω το φρέσκο γάλα και τα σφηνάκια της βότκας κι αφήνω να βράσουν για 1’, προκειμένου να εξατμισθεί το περίσσιο αλκοόλ (σε θερμοκρασία 7/9).
Στην συνέχεια, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση κι αυτή, προσθέτω τις πέννες.
Προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι (αν χρειάζεται, δεδομένου ότι κι η παρμεζάνα είναι αλμυρή).
Κατεβάζω την θερμοκρασία (3/9). Πασπαλίζω από πάνω με την παρμεζάνα κι ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί η άσπρη σάλτσα (καθώς δένει η κρέμα γάλακτος, το γάλα κι η παρμεζάνα) και να πάει παντού.
Γαρνίρω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως για να μην στεγνώσει η κρέμα και «πιούν» τα μακαρόνια την σάλτσα.
Πολύ νόστιμη και ''μεθυστική' – έχω φτιάξει στο παρελθόν κι εγώ, αλλά μια παραλλαγή αυτής της συνταγής – Στις γιορτές λέω να φτιάξω την καροτόσουπά σου! Φιλιά πολλά φιλενάδα – NASTY
Το έφτιαξα εχθές το βράδυ!Ξετρελάθηκα αν και δεν είμαι φίλη με τις λευκές σάλτσες!Έγινε μια απο τις αγαπημένες μου μακαρονάδες!!Όχι μόνο νόστιμη αλλά και σε χρόνο dt!Ίσως επειδή με τη μέτρηση με φλυτζάνια δε το'χω..να μου έπεσαν παραπάνω τα υγρά!Κανένα πρόβλημα..λίγο κορν φλάουρ και σερβίρισμα!
Μπράβο Σταυρούλα! Είναι εύκολη και πολύ νόστιμη και χωρίς να είναι πολύ επιβαρυμένη να προσθέσω εγώ…