Πέννες με άσπρη σάλτσα και βότκα

Πέννες με άσπρη σάλτσα και βότκα

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτές τις πένες τις τρώγαμε τον πολύ παλιό καιρό με καλούς φίλους και συμμαθητές, μ’ άλλα λόγια τον καιρό που μόλις αρχίζαμε και μαγειρεύαμε … Η συνταγή «πιασάρικη», εύκολη, ελαφριά και της ώρας, ήταν κι είναι ότι πρέπει για βραδινές μαζώξεις με καλή παρέα, ευχάριστη μουσική κι ένα (άντε δύο) μπουκάλια κρασί. Η βότκα άλλωστε, ενώ δεν «ακούγεται» πολύ στην γεύση, ηχεί ωραιότατα στην περιγραφή της συνταγής.
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζω τις πέννες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό για τον χρόνο που χρειάζονται, παρά 1-2’ λεπτά (καθώς θα τραβήξουν υγρό κι από την σάλτσα αργότερα). Όταν πια είναι έτοιμες, τις σουρώνω.
Οι πέννες βράζουν...
Εν τω μεταξύ, στην κατσαρόλα ρίχνω το φρέσκο γάλα και τα σφηνάκια της βότκας κι αφήνω να βράσουν για 1’, προκειμένου να εξατμισθεί το περίσσιο αλκοόλ (σε θερμοκρασία 7/9).
Η βότκα...
Στην συνέχεια, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση κι αυτή, προσθέτω τις πέννες.
Ρίχνω την κρέμα γάλακτος στο γάλα με την βότκα.
Προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι (αν χρειάζεται, δεδομένου ότι κι η παρμεζάνα είναι αλμυρή).
Προσθέτω και τις πέννες.
Κατεβάζω την θερμοκρασία (3/9). Πασπαλίζω από πάνω με την παρμεζάνα κι ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί η άσπρη σάλτσα (καθώς δένει η κρέμα γάλακτος, το γάλα κι η παρμεζάνα) και να πάει παντού.
Γαρνίρω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω αμέσως για να μην στεγνώσει η κρέμα και «πιούν» τα μακαρόνια την σάλτσα.
Ρίχνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω όταν σερβίρω.
Καλή απόλαυση!
Rate