Κέικ με Νutella

Κέικ με Νutella

10'
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Το πλούσιο αυτό κέικ που θυμίζει μία ιδέα από επιδόρπιο, συνδυάζει το κακάο με την αρωματική κανέλα (συνδυασμός που προσωπικά μου αρέσει πολύ) και στο κέντρο του κρύβει την ρευστή υφή της nutella. Αλλά επειδή τα λόγια είναι περιττά, ας περάσουμε στο παρασύνθημα. Την συνταγή για το κέικ με κακάο, κανέλα και nutella την προμηθεύτηκα από την φίλη μου την Σίλεια.
Τρόπος Παρασκευής:
Βουτυρώνω κι αλευρώνω την φόρμα του κέικ και την αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω την φόρμα του κέικ.Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 10’ μέχρι να πάρουν όγκο.
Τα αυγά με την ζάχαρη.
Τα αυγά με την ζάχαρη έχουν φουσκώσει.
Κοσκινίζω το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και την κανέλα,
Περνάω από την σίτα το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα και το baking powder.
Τα κοσκινισμένα είναι έτοιμα.
κι αφού έχουν φουσκώσει τ’ αυγά, προσθέτω στο μίξερ και το μείγμα με τα κοσκινισμένα.
Ρίνχω τα κοσκινισμένα στο μείγμα των αυγών.
Σ’ ένα δοσομετρητή μετράω το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και τα προσθέτω κι αυτά στην ζύμη του κέικ.
Υπολογίζω το ηλιέλαιο και το γιαούρτι.
Η ζύμη είναι τώρα έτοιμη.
Έτοιμη η ζύμη του κέικ.
Ζεσταίνω ελαφρώς την nutella, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 40’’ ή σε μπεν μαρί για 2-3’ ωσότου ρευστοποιηθεί ελαφρά.
Θερμαίνω την nutella να ρευστοποιηθεί.
Ρίχνω την μισή ζύμη στην φόρμα του κέικ που πρέπει να είναι ευρύχωρη (βλ. σχόλια παρακάτω), προσθέτω ομοιόμορφα από πάνω την nutella και τέλος ρίχνω και την υπόλοιπη ζύμη του κέικ.
Τοποθετώ στην φόρμα την ζύμη και την μέση την nutella.
Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C  στην αντίσταση κι αφού έχει ζεσταθεί καλά τοποθετώ το κέικ και το ψήνω για 50’.
Έτοιμο το κέικ με την κανέλα και την nutella.
Για επίσημες εμφανίσεις, σερβίρω το κέικ με καβουρδισμένα φουντούκια.
Έτοιμο για απόλαυση...
Κι άλλη απόλαυση!
Καλή μας μέρα με γευστικά ξελογιάσματα…!
Rate
  • Ρενα

    Αυτο το λαχταριστο κεικ ξεκινησα να το φτιαξω το σαββατο,δηθεν για τα παιδια! Αφου ξεκινησα αντεληφθην οτι δεν ειχα κακαο. Προχωρησα ομως με cadburry drinking chokolate. Μετα δεν ειχα αρκετο baking powder αλλα εβαλα μια και κατι…κουταλια του γλυκου και προχωρησα! Αφου μπηκε φουρνο, μετα απο κανενα 20λεπτο πηγα να το βαλω πανω στη σχαρα και χυθηκε ΟΛΟ μεσα στο φουρνο! Τι να πω; Κατεληξα να κουταλιαζω τα απομειναρια πανω στη φορμα με απελπισια… Η γευση ηταν ΑΠΙΘΑΝΗ!

     
  • Χα, χα, αυτό ήταν το κέικ της μεγάλης αδημονίας!
    Πάλι καλά, που κάτι έμεινε να «κουταλιάσεις»…

     
  • Με τέτοιες γεύσεις, θα ήθελα να ήμουν κι εγώ εκεί να ''κουταλιάσω'' – αλλά όχι να καθαρίσω το φούρνο, pardon me Ρενάκι μου!

     
  • Αυτό το κέικ έχει φέρει τα πάνω, κάτω…

     
  • Ρενα

    Μηπως το baking powder ειναι παρα πολυ? ειναι τριτη φορα που κανω το κεικ, και παλι εχει ξεχειλισει στον πατο του φουρνου!!! Αυτη τηφορα ακολολουθησα κατα γραμμα τις αναλογιες και παλι ομως….την εφαγε ο φουρνος!

     
  • Λυπάμαι πολύ για αυτήν την ταλαιπωρία, πάντως η συνταγή δεν έχει λάθος, καθώς έλεγξα ξανά τις αναλογίες. Το λοιπόν, δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Είτε θα πρέπει να αλλάξεις φόρμα (ώστε να χωράει πιο άνετα το κέικ) είτε να μειώσεις το b.p. σε 1,5 φακελάκι. Ελπίζω η 4η φορά, αν ακόμα έχεις την υπομονή, να είναι και η καλύτερη. xxx

     
  • ΑΝΝΑ

    Εξαιρετικό το cake αυτό!!! Πλούσια γεύση, δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως!! Ακολουθείστε πιστά την συνταγή, και με την σωστή φόρμα δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας!

     
  • Άννα μου σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η επιτυχία του εξαρτάται από το σωστό μέγεθος της φόρμας αφού το κέικ αυτό φουσκώνει αρκετά!