Η σούπα αυτή γεννήθηκε από ανάγκη, μία μέρα που θέλησα να φτιάξω την καροτόσουπα με το τζίντζερ και την κρέμα λεμονιού και δεν βρήκα στην αγορά τζίντζερ. Σκέφτηκα λοιπόν ν’ αντικαταστήσω το τζίντζερ με κάρυ και την κρέμα λεμονιού με κρέμα πορτοκαλιού. Κι εγένετο η κολοκυθόσουπα με κάρυ και κρέμα πορτοκαλιού! Και για να πάω παραπέρα την παραλλαγή, αντί για κολοκύθα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρότα που είναι εξίσου νόστιμα και γλυκά. Σας διαβεβαιώνω δε, ότι δεν ξέρω ποιά από τις δύο να προτιμήσω, καθώς η μία συναγωνίζεται επάξια την άλλη. Με άλλα λόγια ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΣΑΝ «ΥΠΕ-ΟΧΕΣ» (που λέει και ο βαφτισιμιός μου).
Τρόπος Παρασκευής:
Γυρίζω το κρεμμύδι και το ολόκληρο σκόρδο στο λάδι σε δυνατή φωτιά (7/9) μέχρι να πάρουν χρώμα και να αφήσουν τα υγρά τους.
Μόλις είναι έτοιμα μετά από 5’, προσθέτω τους κύβους από ζωμό κοτόπουλου, το βραστό νερό, το κάρυ και τα κομμάτια κολοκύθας (ή τα καρότα) και δυναμώνω την φωτιά να πάρει βράση η σούπα. Σιγοβράζω για 20’, μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα.
Εν τω μεταξύ, τρίβω τον φλοιό ενός πορτοκαλιού (με προσοχή δίχως να τρίψω το άσπρο μέρος που πικρίζει) και τον ρίχνω μέσα στην κρέμα γάλακτος. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες, ν’ αφήσει το πορτοκάλι τα αρώματα και τα έλαια του.
Αφού ψηθεί η κολοκύθα, αλέθω την σούπα με το μπλέντερ χειρός και προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λογικά η σούπα δεν θα χρειάζεται αλάτι, καθώς οι κύβοι από ζωμό είναι αρκετά αλμυροί.
Σερβίρω την σούπα ζεστή, με μία κουταλιά της σούπας κρέμα πορτοκαλιού σε κάθε πιάτο.
Η απόλαυσή της, μοναδική!

Έκανα την αρχική εκδοχή – καροτόσουπα με τζίντζερ και κρέμα λεμονιού – την επομένη των Χριστουγέννων, και έκανε ''θραύση''! Το ίδιο αναμένω και για αυτή την παραλλαγή –
Δοκίμασε την και πες μου.
Πραγματικά, δεν θα ξέρεις ποιά είναι καλύτερη…