Αλμυρά αμύγδαλα

Αλμυρά αμύγδαλα

500 γρ.
Ποσότητα
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Τα ελαφρώς αυτά αλμυρά αμύγδαλα είναι ιδανικό συνοδευτικό για το ποτάκι μας, αν και μπορούν άνετα να αποτελέσουν κι ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ (πρωί ή απόγευμα). Στο σπίτι μας λοιπόν επειδή το ποτάκι το απολαμβάνουμε, υπάρχει πάντα κάτι που θα το συνοδέψει όπως ελιοπιτάκια με παρμεζάνα, καραμελωμένα πικάντικα πεκάν ή τηγανιτά ραβιόλια. Αυτά τα αλμυρά αμύγδαλα που είναι συνταγή της μαμάς (φυσικά!), τα έφτιαχνε από τότε που μας θυμάμαι μικρά παιδιά και πάντα τα τρώγαμε με μεγάλη λαχτάρα (ευτυχώς για εμάς δίχως το ποτάκι…). Το μυστικό τους είναι να ψηθούν καλά στον φούρνο ώστε να χάσουν την υγρασία που έχουν εσωτερικά, προκειμένου να γίνουν τραγανά. Τελευταία φορά που τα έφτιαξα σε ομολογουμένως μεγάλη ποσότητα (καθώς είχα πεσκέσι ένα κιλό φρέσκα αμύγδαλα) είχαν μεγάλη επιτυχία. Κι όποιος από εμάς έχει λιγούρα, μία χούφτα είναι αρκετή για να τον καρδαμώσει!
Τρόπος Παρασκευής:
Σε περίπτωση που τα αμύγδαλα δεν είναι αποφλοιωμένα, θα πρέπει να τα αποφλοιώσω μόνη μου. Η διαδικασία, η οποία δεν είναι δύσκολη ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρα, έχει ως εξής. Βάζω άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα κι αφού βράσει, ρίχνω τα αμύγδαλα μέσα να σταθούν για λιγότερο από ένα λεπτό. Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό για να σκεπάσει τα αμύγδαλα.
Τα αμύγδαλα στο νερό.
Τα σουρώνω,
Τα σουρωμένα αμύγδαλα.
κι όσο ακόμα είναι ζεστά τα ξεφλουδίζω ένα προς ένα, πιέζοντας την φλούδα να βγει με τον αντίχειρα και τον δείχτη. Αν το ξεφλούδισμα δεν γίνει την ίδια στιγμή, τότε η φλούδα τους δεν θα αφαιρείται εύκολα και θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία.
Ξεφλουδίζοντας τα αμύγδαλα.
Στην συνέχεια, τοποθετώ τα αμύγδαλα σε ένα μπολ, προσθέτω το ασπράδι του αυγού κι ανακατεύω να πάει παντού.
Ρίχνω το ασπράδι από πάνω.
Απλώνω τα αμύγδαλα σε μία (ή δύο) λαμαρίνες με λαδόκολλα και τα αλατίζω. Ανακατεύω ξανά για να πάει το αλάτι παντού και φροντίζω τα αμύγδαλα να είναι απλωμένα στο ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τα αμύγδαλα στην λαδόκολλα.
Φουρνίζω στους 150°C αρχικά για 1 ώρα και στην συνέχεια μειώνω στους 120°C και ψήνω για 30′ ακόμα ή μέχρι να στεγνώσουν τα αμύγδαλα και να γίνουν τραγανά, δίχως όμως να αρπάξουν χρώμα. Κατά την διάρκεια ψησίματος τους, ανακατεύω 2-3 φορές.
Έτοιμα τα σπιτικά αλμυρά αμύγδαλα!
Τα αλμυρά αμύγδαλα διατηρούνται για αρκετό καιρό μέσα σε αεροστεγές βάζο.
Καλή απόλαυση (και το ποτάκι με μέτρο)!
Rate

3 σχόλια

  1. Ωμα ή ψημενα αμυγδαλα;

     
  2. Καλησπέρα, τα αμύγδαλα είναι ωμά προκειμένου να τα ψήσουμε εμείς στον φούρνο.

     
  3. Ευχαριστω πολυ!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.