Τρόπος Παρασκευής:
Μουσκεύω τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα βράζω σε σκέτο νερό με το δαφνόφυλλο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσέχω να μην παραψηθούν και διαλυθούν. Τα σουρώνω και τ’ αφήνω να κρυώσουν.
Προσθέτω πάνω στα βρασμένα μαυρομάτικα τις ντομάτες (ή την κόκκινη πιπεριά), τα αγγούρια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό κι αλατοπιπερώνω. Στο τέλος προσθέτω το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύω την σαλάτα και σερβίρω. Μπορώ επίσης, να ετοιμάσω την σαλάτα από πριν αρκεί να μην την αλατίσω για να μην μαραθούν τα λαχανικά. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτω και το λαδόξυδο.
Απλή και νόστιμη απόλαυση!