Κρεατόσουπα με λαχανικά

Κρεατόσουπα με λαχανικά

4-6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτή δεν είναι απλή σούπα, είναι σούπα πολύ-γεύμα! Χορταστική, πλούσια και γευστική όποτε φτιάχνω την κρεατόσουπα, την απολαμβάνουμε με μεγάλη όρεξη και κέφι. Άλλωστε μέσα στον χειμώνα, που συνήθως αναζητούμε θαλπωρή και ζεστασιά θέλουμε και φαγητά «παρήγορα» και «μαμαδίστικα». Η κρεατόσουπα λοιπόν, είναι το κατεξοχήν comfort food! Κυρίως όμως είναι ένα φαγητό που προσφέρει διαφορετικές εναλλακτικές, αφού ετοιμάζοντας την μπορώ στην συνέχεια να την αλέσω για το γεύμα του μωρού (Βάνα ακούς…;), να έχω έτοιμη βραστή σαλάτα ως συνοδευτικό στο κρέας αλλά να φτιάξω και παραλλαγή του φαγητού αυτού την επομένη προσθέτοντας πλιγούρι, ρύζι ή μακαρονάκι. Με άλλα λόγια ένα φαγητό, τέσσερις λύσεις στο τραπέζι μου…!
Τρόπος Παρασκευής:

Πλένω τα κόκαλα και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.

Τα κρέας και τα κόκαλα στην κατσαρόλα.

Προσθέτω το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πατάτες, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, κι αλατοπίπερο. Προσθέτω νερό που να μην σκεπάζει όμως την επιφάνεια του φαγητού (για να μην γίνει η σούπα πολύ αραιή στην γεύση), κλείνω το καπάκι κι αφού πάρει βράση, σιγοψήνω για 45’ περίπου ωσότου ψηθούν τα λαχανικά. Ενδιαμέσως, ξαφρίζω με μία κουτάλα τον αφρό που αφήνει το κρέας.

Ετοιμάζω τα υλικά για την σούπα.

Στην συνέχεια, αφού βεβαιωθώ ότι τα λαχανικά έχουν ψηθεί, τ’ αφαιρώ και τα τοποθετώ σε μία πιατέλα.

Τα βρασμένα λαχανικά.
Βγάζω τα λαχανικά από την σούπα.

Προσθέτω στην κατσαρόλα τα κλωνάρια σέλινου και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας (συνολικός χρόνος 2 ώρες, περίπου). Το μοσχαρίσιο ποντίκι, είναι ένα κομμάτι με τρυφερό ψαχνό, δίχως λίπος και το κοινώς ονομαζόμενο ζελέ που διαθέτει, δεν είναι παρά κολλαγόνο(!!). Πόσο ποντίκι όμως να φάει ο άνθρωπος…;

Ρίχνω το σέλινο στην κατσαρόλα.

Μόλις βράσουν, αφαιρώ το κρέας και τα κλωνάρια σέλινου, περνάω την σούπα από την σίτα και την επαναφέρω στην κατσαρόλα.

Αφαιρώ το κρέας από την σούπα.

Σε αυτήν την φάση, προσθέτω στον ζωμό 2-3 κομμάτια καρότου και 1 πατάτα για να δώσουν πιο παχύρευστη υφή στην σούπα. Ακόμα περισσότερο, μπορώ να προσθέσω κι ένα κομμάτι κρέατος για να ενισχύσει την γεύση του κρέατος στην σούπα. Τα αλέθω όλα μαζί με την ράβδο χειρός (ή στο blender) και προσθέτω το ελαιόλαδο και το λεμόνι, δίνω μία βράση ακόμα και δοκιμάζω.

Ετοιμάζω την σούπα με τα λαχανικά και το κρέας.

Προσθέτω ότι νομίζω ότι μπορεί να χρειάζεται η κρεατόσουπα και σερβίρω με ολόκληρα ή ψιλοκομμένα κομμάτια κρέατος και λαχανικών.

Έτοιμη η Κρεατόσουπα με Μοσχάρι και Λαχανικά!

Το κρέας που περισσεύει το κόβω σε κύβους και το κρατάω για την επομένη για να το φτιάξω με πλιγούρι και ντομάτα.

Το κρέας που έμεινε...
... έγινε την επομένη με πλιγούρι και ντομάτα.
Καλή επιτυχία!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.