Πλένω τα κόκαλα και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
Προσθέτω το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πατάτες, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, κι αλατοπίπερο. Προσθέτω νερό που να μην σκεπάζει όμως την επιφάνεια του φαγητού (για να μην γίνει η σούπα πολύ αραιή στην γεύση), κλείνω το καπάκι κι αφού πάρει βράση, σιγοψήνω για 45’ περίπου ωσότου ψηθούν τα λαχανικά. Ενδιαμέσως, ξαφρίζω με μία κουτάλα τον αφρό που αφήνει το κρέας.
Στην συνέχεια, αφού βεβαιωθώ ότι τα λαχανικά έχουν ψηθεί, τ’ αφαιρώ και τα τοποθετώ σε μία πιατέλα.
Προσθέτω στην κατσαρόλα τα κλωνάρια σέλινου και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας (συνολικός χρόνος 2 ώρες, περίπου). Το μοσχαρίσιο ποντίκι, είναι ένα κομμάτι με τρυφερό ψαχνό, δίχως λίπος και το κοινώς ονομαζόμενο ζελέ που διαθέτει, δεν είναι παρά κολλαγόνο(!!). Πόσο ποντίκι όμως να φάει ο άνθρωπος…;
Μόλις βράσουν, αφαιρώ το κρέας και τα κλωνάρια σέλινου, περνάω την σούπα από την σίτα και την επαναφέρω στην κατσαρόλα.
Σε αυτήν την φάση, προσθέτω στον ζωμό 2-3 κομμάτια καρότου και 1 πατάτα για να δώσουν πιο παχύρευστη υφή στην σούπα. Ακόμα περισσότερο, μπορώ να προσθέσω κι ένα κομμάτι κρέατος για να ενισχύσει την γεύση του κρέατος στην σούπα. Τα αλέθω όλα μαζί με την ράβδο χειρός (ή στο blender) και προσθέτω το ελαιόλαδο και το λεμόνι, δίνω μία βράση ακόμα και δοκιμάζω.
Προσθέτω ότι νομίζω ότι μπορεί να χρειάζεται η κρεατόσουπα και σερβίρω με ολόκληρα ή ψιλοκομμένα κομμάτια κρέατος και λαχανικών.
Το κρέας που περισσεύει το κόβω σε κύβους και το κρατάω για την επομένη για να το φτιάξω με πλιγούρι και ντομάτα.