Εξωτική φρουτοσαλάτα

Εξωτική φρουτοσαλάτα

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Φρουτοσαλάτες υπάρχουν πολλές, φρουτοσαλάτα όμως μόνο με ανανά και πορτοκάλι ξέρω μία! Φυσικά, οι συνδυασμοί των φρούτων σε μία φρουτοσαλάτα μπορεί να είναι ποικίλοι και διαφορετικοί, αλλά ιδανικοί είναι λίγοι… Ο συνδυασμός του ανανά με το πορτοκάλι είναι εξαιρετικός αφού το ελαφρώς ξινό πορτοκάλι αντισταθμίζει την πληθωρική γλύκα του ανανά.
Εννοείται ότι προτιμώ τον φρέσκο ανανά αντί του κονσερβοποιημένου (κι αν χρειαστεί τον προμηθεύομαι λίγο νωρίτερα και τον αφήνω μέχρι να ωριμάσει) και φτιάχνω την σαλάτα το πρωί της ίδιας μέρας που θα την σερβίρω για να παραμείνουν τα φρούτα φρέσκα και σφριγηλά. Η απλούστατη αυτή φρουτοσαλάτα είναι ιδανική για να κλείσει ένα πλούσιο γεύμα με τρόπο ελαφρύ και χωνευτικό, ενώ τρώγεται κι εντός σαρακοστής. Την σερβίρω είτε σε στρογγυλή μεγάλη γαβάθα αν έχω πολλούς καλεσμένους ή σε ατομικά διαφανή μπολάκια όπως στα αγαπημένα μου μαρτινοπότηρα!
Τρόπος Παρασκευής:
Καθαρίζω και κόβω τον ανανά και τα πορτοκάλια σε κύβους. Τα τοποθετώ σε μια γαβάθα και τα ραντίζω με το λευκό κρασί. Διατηρώ στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα αρώματα των φρούτων και σερβίρω την φρουτοσαλάτα με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας.
Καλή απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.