Τι να πω για αυτό το πιάτο; Εκτός από τα καλύτερα, να πω ότι είναι κι από τα απλούστερα… Κατά βάση χρειάζομαι φρέσκα ελληνικά μπαρμπουνάκια (με την υπέροχη γεύση) από τον ψαρά που εμπιστεύομαι τώρα που ακόμα είναι η εποχή τους (εντός του καλοκαιριού δεν θα τα βρίσκουμε) και 10’ από τον χρόνο μου. Τόσο απλά…
Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνω το grill του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία, παράλληλα τοποθετώ τα μπαρμπουνάκια στην σχάρα και τα αλατίζω ελαφρά.

Παράλληλα χτυπάω το λαδολέμονο σε ένα μπολ ανακατεύοντας το λάδι, το λεμόνι και λίγο ακόμα αλάτι.
Ψήνω τα «εύθραυστα» μπαρμπούνια για 5-7’ από την μία πλευρά και για 3-5’ από την άλλη πλευρά. Φροντίζω να μην παραψηθούν γιατί εκτός από το ότι θα στεγνώσουν θα διαλυθούν κιόλας. Τα τοποθετώ σε πιατέλα και τα πασπαλίζω με τον μαϊντανό και το λαδολέμονο. Σερβίρω αμέσως και τα συνοδεύω ιδανικά με χόρτα.
Καλή μας όρεξη!