Απίθανη σαλάτα, πρώτο πιάτο, κυρίως γεύμα ή όπως αλλιώς θέλουμε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον νόστιμο συνδυασμό του αρακά με τον σολομό, την κινόα, το αβοκάντο και την πεντανόστιμη σάλτσα από γλυκιά μουστάρδα. Το πιάτο αυτό (ή κοντινό αυτού) σερβίρεται σε φαγάδικο των Β.Π. κι έχει τους φανατικούς του ακόλουθους. Με την βοήθεια της φίλης μου της Ρένας προσπαθήσαμε να το προσεγγίσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε (εκείνη στην δική της κουζίνα κι εγώ στην δική μου) και ιδού το αποτέλεσμα. Κι αν ακόμα δεν κατάφερα να φτάσω το αρχικό πιάτο, δεν πειράζει. Αρκεί που αυτό είναι θεσπέσιο.
Τρόπος Παρασκευής:
Βράζω τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 15-20’ ωσότου μαλακώσει και ψηθεί προσέχοντας όμως να μην παραβράσει και λιώσει.Παράλληλα ετοιμάζω την κινόα, την οποία ρίχνω μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει το νερό της. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνω στην άκρη με ανοιχτό το καπάκι να κρυώσει.Ετοιμάζω την σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά μαζί εκτός από το ελαιόλαδο.Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ τον αρακά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον σολομό, την κινόα, την σάλτσα και το ελαιόλαδο.Ανακατεύω με προσοχή να πάει η σάλτσα παντού κι αλατοπιπερώνω την σαλάτα. Δοκιμάζω την γεύση κι ενισχύω αναλόγως. Στο τέλος προσθέτω τους κύβους του αβοκάντο κι ανακατεύω ελαφρά για να μην λιώσουν.Η σαλάτα με τον αρακά, την κινόα, το αβοκάντο και τον καπνιστό σολομό είναι έτοιμη!Καλή απόλαυση!