Τας κεμπάπ (μοσχαρίσιο)

Τας κεμπάπ (μοσχαρίσιο)

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Κλασική πολίτικη κουζίνα, αυτό φέρνει στο μυαλό όλων μας το τας κεμπάπ με μυρωδικά όπως η δάφνη, η κανέλα, το μπαχάρι και το γαρύφαλλο, μέσα σε δεμένη κόκκινη σάλτσα. Αγαπημένο μικρών και μεγάλων, δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος που να μην τρώει το τρυφερά μαγειρεμένο αυτό κρέας που φτιάχνεται εύκολα πολύ, παρόλο που θέλει τον χρόνο του αφού το μυστικό του βρίσκεται στο σιγανό ψήσιμο.
Τρόπος Παρασκευής:
Ζεσταίνω 2 κ.σ. λάδι στο σκεύος και ρίχνω το κρέας σε 2 δόσεις να πάρει χρώμα κι από τις 2 πλευρές. Το μοσχάρι το έχω προηγουμένως αλατοπιπερώσει.
Γυρνάω το κρέας μέσα σε λίγο λάδι.
Μόλις ροδίσει το αφαιρώ και το αφήνω στην άκρη.
Κρατάω το κρέας για αργότερα.
Αλλάζω κατσαρόλα (ή καθαρίζω την υπάρχουσα) και ζεσταίνω τις άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο ρίχνοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.κρεμμύδι
Το γυρνάω να πάρει λίγο χρώμα, ρίχνω πίσω το κρέας και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι. Δίνω μία βράση και στην συνέχεια κατεβάζω την φωτιά στο 3/9 κι αφήνω το κρέας να σιγοψηθεί για 2,5 – 3 ώρες, μέχρι να γίνει τρυφερό. Αν στην πορεία δω ότι το φαγητό μένει χωρίς νερό προσθέτω λίγο από τον βραστήρα.
Ρίχνω και τα υπόλοιπα υλικά.
Λίγο πριν κατεβάσω το φαγητό από την φωτιά, προσθέτω το ελαιόλαδο να πάρει 1-2 βράσεις και σβήνω την φωτιά. Η σάλτσα στο τέλος θα πρέπει να είναι δεμένη και σχετικά παχύρευστη δίχως περίσσια υγρά. Σε άλλη περίπτωση, με ανοιχτό το καπάκι αφήνω να βράσει το φαγητό λίγο ακόμα σε μέτρια θερμοκρασία (στο 5/9) για να πιεί τα υγρά της η σάλτσα. Δοκιμάζω την γεύση κι αν χρειάζεται προσθέτω λίγο αλατοπίπερο ακόμα.
Έτοιμο το Τας Κεμπάπ από την Πόλη.
Σερβίρω το τας κεμπάπ με ρύζι basmati, με τηγανητές πατάτες, με πουρέ πατάτας ή ακόμα καλύτερα με τον πολύφημο πουρέ μελιτζάνας “Hunkar Beyendi”.
Καλή μας συνέχεια…
Rate

One Comment

  1. Pingback: Τας Κεμπάπ (μοσχαρίσιο) με Μανιτάρια και Κρασί | Dailycious.gr | Hellas Today

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.