Πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού

Πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού

30
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Απίθανα κι ευωδιαστά κουλουράκια για το Πάσχα αλλά και για όλο τον χρόνο, καθώς η γεύση και το άρωμα πορτοκαλιού τα διαφοροποιεί ευχάριστα από τα καθιερωμένα κουλουράκια βανίλιας. Απλά και γρήγορα στην ετοιμασία τους, φέτος τα πλάσαμε και τα μαγειρέψαμε μικροί και μεγάλοι, μαζί. Άλλωστε αυτά τα κουλουράκια είναι ιδανικά για «μικρομαγειρέματα»!

Τρόπος Παρασκευής:

Λιώνω το βούτυρο δίχως να πάρει βράση σε ένα κατσαρολάκι. Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το γάλα, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο.

Λίγο αργότερα προσθέτω το αλεύρι με το baking powder και στο τέλος τ’ αυγά. Αν η ζύμη δείχνει πολύ λιπαρή και δεν στέκεται για να φτιάξω τα κουλουράκια, προσθέτω σταδιακά λίγο αλεύρι μέχρι να σφίξει και να μπορεί να δουλευτεί.

Με την ζύμη σχηματίζω κουλουράκια σε ότι σχήμα ή σχέδιο επιθυμώ (μπορώ να χρησιμοποιήσω και κουπάτ) αρκεί να είναι ομοιόμορφα στο μέγεθος για να ψηθούν όλα το ίδιο καλά. Αν επιθυμώ τα πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.
Φουρνίζω τα πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού για 45’ περίπου στους 160°C, αν και ο χρόνος ψησίματος είναι συνάρτηση του μεγέθους τους. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να τα παρακολουθώ ενώ ψήνονται κι αν δω ότι παίρνουν πολύ χρώμα να τ’ αφαιρέσω. Προηγουμένως όμως, καλό είναι να δω ότι έχουν ψηθεί κι εσωτερικά (καθώς μπορεί να έχουν πάρει χρώμα αλλά να είναι άψητα από μέσα).
Κι αν θέλω να τ’ απογειώσω μπορώ να τα βουτήξω σε λιωμένη σοκολάτα…!
Καλό Πάσχα!
Rate