Διπλοφουρνιστά παξιμάδια με γλυκιά γεύση γλυκάνισου που τα λατρεύουμε από μικροί και τα φτιάχνουμε χρόνια με βάση οικογενειακή συνταγή. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκά κι έχοντας το διακριτικό και συνάμα χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου, τα παξιμαδάκια αυτά θυμίζουν τα ιταλικά biscotti. Ιδανικά για τον καφέ ή με ζεστό γάλα, αυτά τα γλυκά παξιμάδια οφείλουν την επιτυχία τους στο καλό ψήσιμο που τους προσδίδει τραγανιστή υφή που τα κάνει ξεχωριστά.
ΥΛΙΚΑ
Ingredients
- ½ φλ. βούτυρο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. γλυκάνισο
- 1 φλ. ζάχαρη (προτιμώ την ακατέργαστη)
- 650 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 κ.γλ. baking powder
- 3 αυγά
- ½ φλ. γάλα
Οδηγίες
Πρώτα λιώνω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και προθερμαίνω τον φούρνο στους 165°C (αντίσταση).Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετώ το βούτυρο, το ελαιόλαδο, ρίχνω την ζάχαρη, κοσκινίζω το αλεύρι και το baking powder, προσθέτω τον γλυκάνισο, το γάλα και τέλος τα αυγά.
Στην συνέχεια την χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και στρώνω το κάθε μέρος πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα). Πιέζω την ζύμη με το χέρι (ή τον πλάστη) να ανοίξει μέχρι να αποκτήσει πάχος ίσο με ¾ του εκατοστού ενώ μαζεύω τις άκρες της ζύμης προς το κέντρο (για να δώσω ομοιόμορφο σχήμα στα μπισκότα). Με ένα μεγάλο μαχαίρι χαράσσω μακρόστενες και ίσες φέτες πάνω στην ζύμη δίχως όμως να τις κόψω (αυτό θα γίνει αργότερα).
Τέλεια!!! Έψαχνα καιρό μια συνταγή για παξιμαδάκια γλυκάνισου. Θέλω να σας ρωτήσω όμως, πόσα αυγά πρέπει να προσθέσουμε στο μείγμα; Γιατί στα συστατικά της συνταγής δεν αναφέρονται. Ευχαριστώ πολύ!
Παράλειψη μου μεγάλη, τα αυγά είναι τρία. Την συνταγή σας την συστήνω ανεπιφύλακτα, είναι εύκολη και τα παξιμάδια γίνονται νόστιμα πολύ. Καλή επιτυχία!
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Θα τα δοκιμάσουμε!
Κυριακή από Θεσσαλονίκη
Έχεις βάλει και ξύσμα πορτοκάλι αλλά δεν το ανέφερες το πρόδωσε η εικόνα ότι νάνε λες και θα σου κλέψουμε την συνταγή
Πείτε μας όμως κι εμάς πού το είδατε το ξύσμα πορτοκαλιού, γιατί η συνταγή είναι για παξιμάδια με γλυκάνισο…;