Τάρτα Φράουλα

Τάρτα Φράουλα

8
Μερίδες
3/5
Βαθμός Δυσκολίας

Με άφθονη (κι αυθεντική) κρέμα ζαχαροπλαστικής, φρέσκιες φράουλες εποχής και μία μπισκοτένια τάρτα με ελαφρύ άρωμα από φλοιό λεμονιού και γεύση που σου παίρνει το μυαλό. Γι’ αυτό κι ο καλύτερος μήνας για την τάρτα φράουλας είναι ο Μάιος, που εκτός από μεστωμένες φράουλες έχουμε και την γιορτή της μητέρας. Κι επειδή αυτό το ΣΚ θα έχω την τιμητική μου, ευκαιρία ν’ ανταποδώσω τα φιλιά και τις αγκαλιές με κάτι εξίσου γλυκό.

Υπάρχουν οι γλυκές τάρτες με φρούτα κι υπάρχει και η τάρτα φράουλα με φρέσκιες φράουλες εποχής. Παραδοσιακά, η μητέρα μου την έφτιαχνε στα γενέθλια του αδελφού μου που είναι στις αρχές Μαΐου και γι’αυτό μια αδυναμία στην τάρτα φράουλα την έχει από πάντα…  Δεν ξέρω αν μου λείπει η αντικειμενικότητα γιατί κυριολεκτικά έχω μεγαλώσει με αυτήν την τάρτα, αλλά πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν.

Τρόπος Παρασκευής:

Πλένω, στεγνώνω και διαλέγω φράουλες που να είναι εμφανίσιμες και ισομεγέθεις.Πλένω τις φράουλες.Σχετικά με την τάρτα, βουτυρώνω κι αλευρώνω μία γυάλινη ή αντικολλητική με αποσπώμενη βάση ταρτιέρα (διαμέτρου 25 εκ.). Αν δεν έχω γυάλινη ταρτιέρα θα πρέπει να μεταφέρω στο τέλος την τάρτα σε στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος για να είναι πιο ευπαρουσίαστη.Ετοιμάζω την ταρτιέρα.Τοποθετώ όλα τα υλικά της τάρτας σε ένα μπολ. Ζυμώνω με το χέρι (και πιο ειδικά με μπουνιές χτυπώντας πάνω στα τοιχώματα του μπολ για να «δέσει» πιο εύκολα το βούτυρο με το αλεύρι) μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.Τα υλικά της τάρτας στο μπολ.Έτοιμη η ζύμη.Μεταφέρω την ζύμη στην ταρτιέρα και την στρώνω ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι μου να γίνει επίπεδη η επιφάνεια. Με τα δόντια ενός μικρού πιρουνιού σχηματίζω κάθετες γραμμούλες στις άκρες της ζύμης και τρυπάω την επιφάνεια της για να μην πάρει ύψος.Τοποθετώ την ζύμη στην ταρτιέρα.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30’ μέχρι να ψηθεί και να πάρει λίγο χρώμα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της τάρτας είναι ότι θυμίζει μπισκότο αφού δεν είναι η κλασική τάρτα που θρυμματίζεται στο δάγκωμα. Αντιθέτως αυτή είναι τραγανή και σκληρή και τρώγεται πιο εύκολα με το χέρι (παρά με πιρούνι ή κουτάλι). Αν κάποιος προτιμά την βασική συνταγή για γλυκιά τάρτα (όπως την ξέρουμε) μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες της σχετικής ανάρτησης.Η ψημένη τάρτα.Συνεχίζω ετοιμάζοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τον τρόπο που αναφέρεται στην ανάρτηση Μιλφέιγ με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (ή Κρεμ Πατισερί).Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής είναι έτοιμη!Προτού την χρησιμοποιήσω καλύπτω την επιφάνεια της με πλαστική μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να πήξει για 3-4 ώρες.Η κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαίνει στο ψυγείο.Τώρα απομένει η σύνθεση της τάρτας. Πάνω στην ψημένη τάρτα, στρώνω με μία σπάτουλα την κρέμα ζαχαροπλαστικής,

 ... να πάει παντού.
και στην συνέχεια τοποθετώ ομοιόμορφα τις φράουλες,
Στρώνω τις φράουλες.
σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους.
σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους.
Γαρνίρω με την τριμμένη σοκολάτα υγείας et voilà!
Τρίματα σοκολάτας.
Η Τάρτα Φράουλα είναι έτοιμη!
Η σοκολάτα υγείας πάνω στην τάρτα.
Στο τέλος, αν η ταρτιέρα μου δεν είναι γυάλινη μεταφέρω την έτοιμη τάρτα σε μία στρογγυλή πιατέλα σερβιρίσματος και … ορμάμε!
Η τάρτα φράουλας σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Έτοιμη η Τάρτα Φράουλα!
Ευτυχισμένη Γιορτή της Μητέρας σε όλες μας και Καλή επιτυχία!
Rate