Επειδή αυτό το μπλογκ δεν θέλει να μένει εκτός «τάσης» δεν μπορώ να μην αναφέρω μία από τις πλέον γνωστές συνταγές που κυκλοφορούν για τους οπαδούς της ωμοφαγικής διατροφής. Στην ωμοφαγία, οι τροφές καταναλώνονται ωμές χωρίς θερμική επεξεργασία και δεν υπάρχει τίποτα μαγειρεμένο πάνω από τους 45 βαθμούς Κελσίου, που είναι η θερμοκρασία του ήλιου στη γη. Τις περισσότερες φορές η ωμοφαγική διατροφή είναι και χορτοφαγική αφού και στις δύο περιπτώσεις αποφεύγονται τα ζωικά συστατικά και η λακτόζη. Αυτή την πολύ απλή ωμοφαγική μους σοκολάτας (Vegan Raw Chocolate Mousse) την έμαθα από την φίλη μου Αγγελική.
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ όλα τα υλικά στο επεξεργαστή τροφίμων (food processor) και τα χτυπάω καλά μέχρι να αποκτήσει η μους κρεμώδη υφή.
Ενδιαμέσως διακόπτω τον επεξεργαστή και καθαρίζω με την σπάτουλα τα τοιχώματα του δοχείου. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι η μους να γίνει λεία στην υφή. Δοκιμάζω την γεύση και προσθέτω ότι άλλο μπορεί να χρειάζεται (όπως μέλι, κακάο, εκχύλισμα βανίλιας/καρύδας).
Σερβίρω σε ποτήρια (με ή χωρίς φράουλες), τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει για 4-5 ώρες και …περιμένω τους συγκάτοικους να επιστρέψουν για να την δοκιμάσουν και να αποφανθούν. Εννοείτε, ότι δεν σαμποτάρω την έκπληξη με διευκρινίσεις τύπου «μάντεψε πως την έχω φτιάξει;» προτού την δοκιμάσουν (πολύ περισσότερο δεν προφέρω την λέξη «αβοκάντο»)!
Καλή επιτυχία!
(… μετά από λίγες ώρες διαπίστωσα, ότι τέτοια ζήτηση δεν είχε ούτε καν η κλασική μους σοκολάτας!!)