Αυτά τα αλμυρά μάφινς κάνουν θραύση κι ετοιμάζονται πανεύκολα. Αν και περιέχουν τυρί, είναι υπόγλυκα και μαλακά χάρη στο γιαούρτι, έχουν την απαιτούμενη δόση αρωματικού δυόσμου που συμπληρώνει ιδανικά το χαλούμι (συνήθης συνδυασμός) και ηλιόσπορους που προσθέτουν επιπλέον τραγανή υφή σε κάθε μπουκιά.
Φτιαγμένα με βάση παλιά συνταγή, την όποια ξέθαψα κατόπιν λαϊκής απαίτησης (τετραμελής οικογένεια είμαστε…), την «πείραξα» ελαφρά και την παρουσιάζω για περαιτέρω σχόλια κι εντυπώσεις. Τα αλμυρά μάφινς (muffins) με χαλούμι, δυόσμο και γιαούρτι ετοιμάζονται ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Κατόπιν προσθέτω ένα-ένα τα αυγά να ομογενοποιηθούν καλά.
Στην συνέχεια προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder,
το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το γιαούρτι, το χαλούμι και τον δυόσμο.
Μοιράζω το μείγμα σε 12 ίσα μέρη στις θήκες και πασπαλίζω το κάθε μάφιν με 1 κ. γλ. ηλιόσπορο.
Φουρνίζω το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50’ ή μέχρι να βεβαιωθώ ότι έχει σταθεροποιηθεί και ψηθεί η ζύμη. Σημειώνω ότι αυτά τα muffins απαιτούν επιμέλεια στο ψήσιμο καθώς η ζύμη τους γίνεται αρκετά νωπή.
Τα προσφέρω αφού περάσουν τουλάχιστον 20’ κι έχουν γίνει χλιαρά.
Καλή επιτυχία!