Δεν θα πω πολλά για την παντζαροσαλάτα με το ροκφόρ και τα καρύδια γιατί πρέπει να φύγω, να προλάβω να «ρουφήξω» την Αθήνα μου… Αυτό που θα πω όμως είναι ότι ο συνδυασμός παντζάρι, ροκφόρ, γιαούρτι και καρύδια είναι ελαφρά ίσως αναπάντεχος αλλά σε πλήρη αρμονία καθώς το αλμυρό ροκφόρ ισορροπεί την γλύκα του παντζαριού, τα καρύδια δίνουν μία τραγανή υφή και η σάλτσα γιαουρτιού δένει αυτήν την δροσερή, πρωτότυπη και ιδιαίτερα εμφανίσιμη σαλάτα. Την σαλάτα με τα παντζάρια, το γιαούρτι, το ροκφόρ και τα καρύδια ετοίμαζω ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Κόβω τα παντζάρια σε μικρούς ομοιόμορφους κύβους και τ’ αφήνω να στραγγίσουν για 1-2 ώρες σε σουρωτήρι μέχρι να αφήσουν τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ κι ετοιμάζω την σάλτσα.
Στο δοχείο του multi ρίχνω το ροκφόρ και 1 κ.σ. από το γιαούρτι και χτυπάω για 1-2’ μέχρι το ροκφόρ (ή το blue cheese) να αποκτήσει λεία υφή και να γίνει κρεμώδες.
Μεταφέρω την κρέμα ροκφόρ σε ένα μπολ, προσθέτω το υπόλοιπο γιαούρτι και την μαγιονέζα κι ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Ρίχνω την σάλτσα πάνω από τα κομμένα παντζάρια και προσθέτω τα καρύδια κρατώντας λίγα για γαρνιτούρα.

Ανακατεύω με το κουτάλι να δέσουν όλα τα υλικά, μεταφέρω την σαλάτα σε καθαρό πιάτο και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα καρύδια.
Σερβίρω την σαλάτα κρύα από το ψυγείο. Συνοδεύει ωραιότατα τις σπιτικές κοτομπουκιές.
Καλή επιτυχία!