Παξιμάδια σπιτικά (από κουλούρι Θεσσαλονίκης)

Παξιμάδια σπιτικά (από κουλούρι Θεσσαλονίκης)

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Απίθανες, γευστικές και πανεύκολες μικρές φρυγανιές ή παξιμαδάκια από κουλούρι Θεσσαλονίκης που τρώγονται με τρέλα! Την τελευταία φορά τα έφτιαξα σαν σνακ για τα παιδιά και τα τσάκισαν (τύφλα να έχουν αυτά του εμπορίου) αν και είναι πολύ πρωτότυπα και  δίπλα σε ντιπ ή με το ποτάκι, αντί για κριτσίνια ή άλλα έτοιμα παξιμαδάκια. Η νόστιμη γεύση του κουλουριού τα κάνει ιδιαίτερα εύγευστα, ενώ με αυτόν τον τρόπο αξιοποιεί κανείς και το μισοφαγωμένο κουλούρι της ημέρας. Τα παξιμάδια ετοιμάζονται στον φούρνο μέσα σε 15’ και διατηρούνται αεροστεγώς κλεισμένα για να μην νοτίσουν. Τα εύκολα σπιτικά φρυγανάκια ή παξιμαδάκια ετοιμάζονται ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 150°C.
Κόβω τo κάθε κουλούρι διαγωνίως σε φέτες,
και τις αραδιάζω σε ένα ταψί, χωρίς να αλληλεπικαλύπτονται.
Τοποθετώ το ταψί στον φούρνο και τις ψήνω για 15’ ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Τις αφαιρώ και τις αφήνω να κρυώσουν προτού τις φυλάξω (αν προλάβω…!).
Παξιμάδια Σπιτικά
Καλή τραγανή απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.