Βραστό καλαμπόκι (Σνακ)

Βραστό καλαμπόκι (Σνακ)

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Βραστό καλαμπόκι εποχής με αλατάκι. Τίποτα άλλο. Η εποχή του φρέσκου καλαμποκιού είναι τώρα το φθινόπωρο και μπορούμε να το βρούμε από την λαϊκή αγορά, το μανάβικο της γειτονιάς μέχρι το σούπερ μάρκετ. Φρέσκο και τραγανό είναι το καλαμπόκι του οποίου τα σπόρια (αφού κατεβάσω τα φύλλα) είναι σφριγηλά, στρογγυλά και γυαλιστερά κι όχι ζαρωμένα κι ασχημάτιστα. Εδώ στην Κύπρο τα καλαμπόκια είναι τα πιο τραγανά κι εύγευστα που έχω δοκιμάσει. Είναι τόσο γλυκά δε, που νομίζεις ότι τρως φρούτο. Γι’ αυτό τα έχουμε καθιερώσει ως σνακ ή ελαφρύ βραδινό κι όλοι μας τα τρώμε με λαχτάρα (ειδικά τα πρώτα της εποχής). «Παρότι το καλαμπόκι είναι βασική πηγή διατροφής σε πολλές χώρες, η θρεπτική του αξία είναι μικρότερη απ’ ότι στα άλλα σιτηρά» (πηγή Βικιπαιδεία). Δεν χωρά αμφιβολία πάντως ότι είναι πολύ πιο θρεπτική επιλογή από άλλα έτοιμα και κατεργασμένα σνακ. Το καλαμπόκι βραστό στην κατσαρόλα ετοιμάζεται πανεύκολα:
Τρόπος Παρασκευής:
Αφαιρώ τα φύλλα του καλαμποκιού και καθαρίζω το καλαμπόκι από τις τρίχες.
Τα τοποθετώ σε κατσαρόλα με νερό που να μην τα καλύπτει και δίνω βράση. Αφού πάρουν βράση, κατεβάζω την θερμοκρασία και τα σιγοβράζω (στο 3/9). Τα καλαμπόκια ανάλογα με το πόσο φρέσκα είναι θέλουν βράσιμο περίπου 40-50’.
Προτού αποσύρω τα καλαμπόκια από την φωτιά δοκιμάζω έναν σπόρο για να βεβαιωθώ ότι έχουν ψηθεί. Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρω ελαφρώς αλατισμένα. Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.
Βραστό Καλαμπόκι
Καλή απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.