Πατάτες που δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις διότι ελάχιστα διαφέρουν από τις τηγανητές αν και ψημένες στο φούρνο (και προηγουμένως βρασμένες) με λίγο λάδι κι όσα μπαχαρικά και μυρωδικά επιθυμώ. Για τις πατάτες (σαν) τηγανητές στο φούρνο που είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση χρειάσθηκα:
Τρόπος Παρασκευής:
Βράζω για 20’ τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό, ολόκληρες και με την φλούδα, τις οποίες έχω προηγουμένως πλύνει καλά. (Γνωρίζω ότι οι πατάτες στο ψήσιμο μαζεύουν κι η αρχική ποσότητα ελαττώνεται κατά πολύ).
Τις αφήνω στην άκρη να κρυώσουν λίγο και κατόπιν τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε μεγάλα ισομεγέθη κομμάτια (για να ψηθούν ομοιόμορφα). Τοποθετώ τις κομμένες πατάτες σε 1-2 ταψιά (με λαδόκολλα) με τρόπο που να μην εφάπτονται και τις αλείφω με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα και την ρίγανη.
Τοποθετώ τα ταψιά στον φούρνο και ψήνω στους 200°-210°C (πάνω κάτω αντίσταση) για 40’ περίπου ή μέχρι να πάρουν οι πατάτες χρώμα και να γίνουν τραγανές. Στα μισά του χρόνου γυρίζω τις πατάτες από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν παντού κι αλλάζω θέση στα ταψιά.
Οι πατάτες (σαν) τηγανητές στο φούρνο τρώγονται αμέσως, διότι αφού κρυώσουν παύουν να είναι τραγανές.
Καλή μας όρεξη!