Κρέμα σοκολάτα (Γρήγορη κι Εύκολη)

Κρέμα σοκολάτα (Γρήγορη κι Εύκολη)

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτήν την κρέμα την κάνω συχνά στα παιδιά και τους αρέσει πολύ. Είναι πολύ ελαφριά γιατί δεν έχει βούτυρο κι αυγά αφού ετοιμάζεται με άνθος αραβοσίτου (κορν φλουρ), ενώ εκτός από το άνθος αραβοσίτου και το πρόσθετο κακάο έχει ΚΑΙ σοκολάτα υγείας για πλουσιότερη γεύση. Αυτήν την φορά μάλιστα αντικατάστησα την κρυσταλλική ζάχαρη με την ζάχαρη από στέβια.
Τα γλυκαντικά στοιχεία της στέβιας έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα από την κοινή ζάχαρη, δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) και δεν περιέχουν υδατάνθρακες (πηγή: wikipedia). Τέλος, την έφτιαξα με φρέσκο κατσικίσιο γάλα και φλούδα από πορτοκάλι για να καλύψω τα ίχνη (αφού το κατσικίσιο γάλα αν μη τι άλλο έχει διαφορετική αν όχι πιο δυνατή γεύση από το αγελαδινό). Για την γρήγορη, εύκολη κι ελαφριά κρέμα σοκολάτας χρειάσθηκα:
Τρόπος Παρασκευής:
Κρατάω ½ φλ. από το γάλα σε ένα μπολ και ζεσταίνω το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με την φλούδα πορτοκαλιού (ή την βανίλια) σε μέτρια θερμοκρασία (6/9).
Στο μπολ με το γάλα ρίχνω την ζάχαρη, το κορν φλουρ και το κακάο (ή απλά το συσκευασμένο άνθος αραβοσίτου) και τα ανακατεύω μέχρι να λιώσουν και να μην έχουν σβόλους.άνθος αραβοσίτουΜόλις πάρει βράση το γάλα ρίχνω λίγο στο μπολ με το κορν φλουρ, ανακατεύω να πάρει θερμοκρασία κι επιστρέφω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού το γάλα πάρει μία δεύτερη βράση (για να δέσει) το αποσύρω από την φωτιά.
Ρίχνω την σοκολάτα υγείας σε κομμάτια η οποία θα λιώσει με την θερμοκρασία της κρέμας. Σε περίπτωση που διαπιστώσω ότι η κρέμα είναι πολύ πηχτή την αραιώνω με λίγο γάλα ενώ αν είναι πολύ υδαρής προσθέτω λίγο κορν φλουρ ακόμα (με την ίδια διαδικασία). Η κρέμα θα πήξει κι άλλο αφού κρυώσει.
Μοιράζω την ζεστή κρέμα σε 5 μπολάκια ενώ στον πάτο του κάθε μπολ έχω τοποθετήσει ένα μπισκότο digestive. Το μπισκότο digestive είναι ένα μικρό bonus-έκπληξη που κρύβει η κρέμα για τους ανυποψίαστους δοκιμαστές (κι αρέσει πολύ)!
Η γρήγορη αυτή κρέμα σοκολάτας σερβίρεται χλιαρή ή δροσερή από το ψυγείο και προτού την σερβίρω γαρνίρω το κάθε μπολάκι με λίγη τριμμένη σοκολάτα. Κι αν επιθυμώ την κρέμα μου λίγο πιο «σύνθετη» μπορώ να δοκιμάσω το επιδόρπιο με βραστή κρέμα, μπισκότα digestive και μπανάνα.
Κρέμα Σοκολάτας (Γρήγορη κι Εύκολη)
«Καλή ευκολιά» που έλεγε κι η γιαγιά μου…
Rate

One Comment

  1. Ωωωωωωωω τι ωραία κρέμα θα την κανω

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.