Ρολό με τυρί κρέμα και μπρικ (Άλειμμα)

Ρολό με τυρί κρέμα και μπρικ (Άλειμμα)

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Ρολό φτιαγμένο με τυρί κρέμα και μπρικ για να συνοδεύει το ποτό και ν’ ανοίγει την όρεξη…! Η ετοιμασία του θέλει λίγα (κι εκλεκτά) υλικά αλλά και μικρή μαεστρία για να δοθεί σχήμα σε αυτό το «άλειμμα» το οποίο καθώς στρώνεται πάνω στο ψωμί, ξεπροβάλλουν τα πορτοκαλοκόκκινα αυγά του ψαριού προτού σκάσουν ένα-ένα στον τελικό τους προορισμό…
Την αρχική συνταγή είχα ξεσηκώσει το πάλαι ποτέ από βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου (κι ίσως διατήρησα μικρές παραλλαγές που δεν θυμάμαι σήμερα) και βρίσκω ότι είναι γιορτινό, πρωτότυπο και άκρως γκουρμεδιάρικο (το τυρί κρέμα ταιριάζει πολύ και με τον καπνιστό σολομό). Για το ρολό με τυρί κρέμα και μπρικ…
Τρόπος Παρασκευής:
Αναμειγνύω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με τον άνηθο, το λεμόνι (φλοιό κια χυμό) και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνω ένα κομμάτι μεμβράνης πάνω σε μία ανοιχτή επιφάνεια (αν έχω sous-plat από μπαμπού το τοποθετώ κάτω από την μεμβράνη για να με βοηθήσει στο τύλιγμα-αν και δεν είναι απαραίτητο) και απλώνω με μία σπάτουλα το τυρί κρέμα ομοιόμορφα δημιουργώντας ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο.
Ρίχνω το μπρικ πάνω στο απλωμένο τυρί ξεκινώντας από την πλευρά που είναι κοντά σε μένα και απλώνοντας το προς το μέσα αφήνοντας λίγη απόσταση από το χείλος της άλλης πλευράς (για να μην χυθεί έξω κατά το τύλιγμα).
Κατόπιν αρχίζω να τυλίγω το απλωμένο τυρί με το μπρικ σε ρολό, με την βοήθεια της μεμβράνης, δίχως να τυλίγεται η ίδια η μεμβράνη. Αν διαθέτω sous-plat από μπαμπού, η διαδικασία γίνεται λίγο πιο εύκολη καθώς το sous-plat προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα κατά το τύλιγμα.
Αφού ολοκληρώσω το τύλιγμα γυρνάω τις άκρες της μεμβράνης σαν το χαρτί της καραμέλας για να σφίξει καλά το ρολό και το τοποθετώ πάνω σε ευθεία επιφάνεια στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Μόλις περάσει η ώρα το αφαιρώ από την ψύξη, τα ανοίγω με προσοχή πάνω στο πιάτο που θα το προσφέρω και κατόπιν τα διατηρώ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω. Μ’ αυτόν τον τρόπο το ρολό σταθεροποιείται κι είναι πιο εύκολο να το ξετυλίξω και να το στρώσω δίχως να διαλυθεί.
Προσφέρω το ρολό με τυρί κρέμα και μπρικ με φέτες από μαύρο ψωμί, φρυγανάκια ή πάρτι κράκερς!
Καλή επιτυχία!
Rate

3 σχόλια

  1. Υπέροχη συνταγή!!
    Τίνα (Famecook)

     
  2. Τίνα σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!
    Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτό που μόλις τώρα γεύτηκα…!

     
  3. Όντως υπέροχη συνταγή :)
    Βέβαια μέχρι να γυρίσει την είχε τη δυσκολία του, χαλάλι όμως!
    Για την επόμενη φορά (και θα είναι σύντομα) θα πειραματιστώ με το τυρί κρέμα της Άρλα που έχει ήδη μυρωδικά για να δω πόσο έντονη γεύση θα έχει!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.