Μπιφτέκια γαλοπούλας (ή κοτόπουλου) με κολοκύθι

Μπιφτέκια γαλοπούλας (ή κοτόπουλου) με κολοκύθι

10
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας (ή κοτόπουλου) με κολοκύθι, μυρωδικά και κουάκερ που τον τελευταίο καιρό μας έχουν ενθουσιάσει. Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα με βάση αυτήν την συνταγή το αποτέλεσμα ήταν σαν αποκάλυψη καθώς τα μπιφτέκια ήταν πολύ ελαφριά (μόνιμο ζητούμενο της καθημερινής μαγειρικής) αλλά ταυτόχρονα και τόσο ζουμερά (χάρη στο κολοκύθι) όσο και νόστιμα με τα τόσα μυρωδικά (φρέσκα και ξερά) που έχει η ζύμη. Η συνταγή για τ’ αφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας (ή κοτόπουλου) έχει ως εξής…
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ όλα τα υλικά σε μία γαβάθα και ζυμώνω να ομογενοποιηθούν. Αφήνω στο ψυγείο την ζύμη να δέσουν οι γεύσεις για 2 ώρες.
Προθερμαίνω το γκριλ του φούρνου στην μέγιστη θερμοκρασία.
Κατόπιν φτιάχνω τα μπιφτέκια (σε μέτριο μέγεθος) και τα τοποθετώ σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Η ζύμη κατά το πλάσιμο θα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστή προκειμένου στο τέλος τα μπιφτέκια να βγουν ζουμερά. Με άλλα λόγια κι αν ακόμα τα μπιφτέκια δεν σχηματίζονται εύκολα δεν πειράζει, άλλωστε κατά το ψήσιμο ο κιμάς θα σφίξει.
Μόλις το γκριλ πιάσει την μέγιστη θερμοκρασία τα φουρνίζω και τα αφήνω να ψηθούν για 10’ περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να είμαι σίγουρη ότι έχουν ψηθεί εσωτερικά. Τα μπιφτέκια κοτόπουλου μπορούν εύκολα να στεγνώσουν (ιδίως αν είναι μόνο από στήθος) γι’ αυτό φροντίζω να τα βγάλω όσο ακόμα είναι ζουμερά αφού όμως έχουν ψηθεί σωστά καθώς ο κιμάς δεν παύει να είναι από πουλερικό.
Μπιφτέκια Γαλοπούλας (ή Κοτόπουλου) με Κολοκύθι
Τα μπιφτέκια γαλοπούλας είναι έτοιμα, ταιριάζουν πολύ με μουστάρδα Dijonnaise (μουστάρδα ανάμεικτη με λίγη μαγιονέζα) κι είναι ιδανικά για δίαιτα (χωρίς την dijonnaise)!
Καλή επιτυχία!
Rate