Μαρμελάδα σταφύλι με τζίντζερ

Μαρμελάδα σταφύλι με τζίντζερ

1 βάζο
Ποσότητα
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτή η απλή κατά τ’ άλλα μαρμελάδα σταφύλι περιέχει μία μικρή γευστική ανατροπή κι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσθέτοντας λίγο φρέσκο τζίντζερ για να έχει κι η γλύκα την αψάδα της… Από τις μαρμελάδες της νέας εποχής οι οποίες πλέον το συνηθίζουν να διαθέτουν κι ένα στοιχείο έκπληξη που σε πάει γευστικά παρά πέρα. Η συνταγή είναι της Πόπης Χρυσανθίδου (από την κυπριακή έκδοση του «Γλυκές Αλχημείες») κι έχει ως εξής…
Τρόπος Παρασκευής:
Πλένω τα σταφύλια καλά και τα τοποθετώ σε κατσαρόλα με το νερό, για να πάρουν βράση.
Πέντε λεπτά αφού πάρει βράση το νερό αποσύρω από την φωτιά. Πολτοποιώ ελαφρώς το μείγμα με την ράβδο χειρός μέσα στην κατσαρόλα και το περνάω από ψιλή σήτα (πιέζοντας με την βοήθεια ενός κουταλιού) για να συγκρατηθούν οι φλούδες και τυχόν κουκούτσια.
Αδειάζω τον σουρωμένο πολτό των σταφυλιών πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτω την ζάχαρη. Αφού πάρει βράση η μαρμελάδα σιγοβράζω (5/9) για 8-10’ και προσθέτω το τζίντζερ (φρέσκο ή ξερό). Κατά το βράσιμο αφαιρώ τον αφρό της μαρμελάδας με μία κουτάλα.
Συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 10’ περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Ξέρω ότι η μαρμελάδα έδεσε όταν στάξω μία-δύο σταγόνες στην άκρη ενός μικρού πιάτου κι εκείνες σταθούν χωρίς να κυλήσουν (ειδάλλως βράζω λίγο ακόμα).
Προτού αποσύρω την μαρμελάδα από την φωτιά, ρίχνω και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζω το βράσιμο για 1-2’ ακόμα. Γεμίζω τα βάζα μου και καλή απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.