Ζυμαρικά με τρούφα

Ζυμαρικά με τρούφα

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Υπέροχη μακαρονάδα για τους λάτρεις της τρούφας που (και) σε αυτήν την συνταγή χρησιμοποιείται με την μορφή πάστας. Ένα πιάτο της ώρας που τρώγεται μόλις ετοιμαστεί όπως όλες οι μακαρονάδες, προτού κρυώσει και σφίξει η κρέμα και (εν προκειμένω) μειωθεί η ένταση της γεύσης της τρούφας.
Την πάστα τρούφας που έχει πολλές δυνατότητες στην χρήση (βλ. επίσης μανιταρόσουπα με τρούφα) μπορούμε να την προμηθευτούμε σε κονσερβοποιημένη μορφή από καταστήματα με είδη delicatessen. Η φρέσκια τρούφα και ειδικότερα η μαύρη που είναι πιο προσιτή (καθώς κάποιες ποικιλίες της λευκής μπορούν να φτάσουν τις 4.000 ευρώ το κιλό!), διατίθεται στην αγορά μέσω των λιγοστών ελλήνων παραγωγών ή εισαγόμενη από την Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία (που διαθέτουν το σύνολο της παραγωγής παγκοσμίως). Η τρούφα ή αλλιώς τα «μαύρο διαμάντι» καθώς ανήκει στην ίδια κατηγορία με το μαύρο χαβιάρι και τον κρόκο (λόγω υψηλής γεύσης και ποιότητας) είναι ένα είδος με ολοένα αυξανόμενη ζήτηση και μπορούμε να την προμηθευτούμε κατόπιν παραγγελίας από επιλεγμένα σημεία πώλησης ή ηλεκτρονικά απευθείας από τους παραγωγούς.
Κι όλα αυτά για να καταλήξω σε αυτήν την υπέροχη μακαρονάδα φτιαγμένη με γεμάτα ζυμαρικά, πάστα τρούφας, κρέμα και τυρί παρμεζάνα που μου επισήμανε για μία ακόμα φορά η φίλη μας η Ρούλα (photo: http://www.cincinletseat.com/)…
Τρόπος Παρασκευής:
Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό κατά 1-2’ λιγότερο από τον χρόνο που υποδεικνύει η συσκευασία (καθώς θα απορροφήσουν κι από την κρέμα στην συνέχεια) και τα σουρώνω.
Παράλληλα σε ένα σκεύος τοποθετώ το γάλα με το βούτυρο μέχρι να πάρει το μείγμα 1-2 βράσεις.
Προσθέτω την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο και μόλις δέσει η κρέμα κι αποκτήσει όγκο προσθέτω την πάστα τρούφας να διαλυθεί μέσα στο μείγμα (χωρίς να βράσει). Κατόπιν ρίχνω τα σουρωμένα μακαρόνια και τα γυρίζω με την κατσαρόλα να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρω στα πιάτα και γαρνίρω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγη παρμεζάνα ακόμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτά γι’ αυτήν την απλή και νοστιμότατη μακαρονάδα με γεύση κι άρωμα τρούφας!
Μακαρόνια με Τρούφα
Photo: http://cincinletseat.com/
Καλή επιτυχία!
Rate

5 σχόλια

  1. Μπορω να χρησιμοποιησω λαδι τρουφας αντι για παστα;

     
  2. Φυσικά! Αντί για βούτυρο και πάστα τρούφας βάλτε λάδι τρούφας.

     
  3. Ευχαριστω πολυ!!!

     
  4. Σχετικά με το λάδι τρούφας αντί της πάστας , ποια είναι η δοσολογία; Έχουμε Βούτυρο και παρμεζάνα και πόσο λαδι;

     
  5. Λέει κάπου την ποσότητα των υλικών γιατί δεν την βλέπω;;

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.