Γαρίδες με αρωματική κόκκινη σάλτσα και ρύζι

Γαρίδες με αρωματική κόκκινη σάλτσα και ρύζι

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Οι γαρίδες με την αρωματική κόκκινη σάλτσα και το ρύζι είναι ένα πολύ εύκολο πιάτο και εξαιρετικά νόστιμο. Τα αρώματά του είναι εξωτικά και ταξιδιάρικα (το φρέσκο τζίντζερ και ο κόλιανδρος κάνουν την διαφορά) χωρίς όμως να χάνεται η απλότητα κι η ελαφρότητα που επιζητά η καθημερινότητά μας. H σάλτσα ετοιμάζεται φυσικά κι ελαφρά, μόνο με βράσιμο χωρίς γύρισμα στο λάδι ή άλλα πρόσθετα λιπαρά εκτός από την ελάχιστη κρέμα γάλακτος που μπαίνει στο τέλος. Ας μην μακρηγορήσω όμως περισσότερο κι ας μπω κατευθείαν στο «ψητό». Για τις γαρίδες με την κόκκινη σάλτσα και το ρύζι χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Αλέθω τις ντομάτες και το κρεμμύδι με το multi χειρός και κατόπιν τις τοποθετώ στο σκεύος μαζί με την πάστα ντομάτας, τις σκελίδες σκόρδου, το τζίντζερ (ή τον φλοιό λεμονιού) και το αλατοπίπερο να πάρουν βράση.
Αφού αρχίσει να βράζει η σάλτσα χαμηλώνω την φωτιά (5/9), αφήνω το καπάκι ανοιχτό και σιγοβράζω για 30’ μέχρι να πιεί τα υγρά της και να δέσει.
Μόλις δω ότι η σάλτσα έχει συμπυκνωθεί ρίχνω τις γαρίδες να πάρουν 1-2 βράσεις μόνο (καθώς αν τις βράσω για περισσότερο χρόνο αυτές θα σκληρύνουν και θα χάσουν την γεύση τους).
Αλατοπιπερώνω την σάλτσα, προσθέτω την κρέμα γάλακτος (αυτή είναι τόσο λίγη που θα ομογενοποιηθεί αμέσως μέσα στην βραστή σάλτσα) και σβήνω την φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζω το ρύζι basmati. Σε ένα σκεύος σε δυνατή φωτιά (7/9) γυρίζω το ρύζι στο λάδι για 3-4’ μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το ζεστό νερό κι αφήνω το ρύζι να βράσει σε δυνατή φωτιά (7/9) για 3-4’ μέχρι να πιεί το ½ από το νερό του. Κατόπιν αλατίζω το ρύζι (το «σηκώνει» το αλατάκι του), κλείνω το καπάκι και χαμηλώνω την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία (3/9) για 5’ μέχρι να απορροφηθεί το υπόλοιπο νερό. Δίχως να ανοίξω το καπάκι, σβήνω την φωτιά, ταρακουνώ το σκεύος να ξεκολλήσει το ρύζι και το αφήνω για τουλάχιστον άλλα 10’ να φουσκώσει και να γίνει σπυρωτό προτού το σερβίρω. Το ρύζι δεν το ανακατεύω όσο βράζει παρά μόνο στο τέλος που το ξεκολλάω με ένα πιρούνι ή μία σπάτουλα σιλικόνης.
Για το σερβίρισμα τοποθετώ σε ένα πιάτο το ρύζι, από πάνω ρίχνω τις γαρίδες με την κόκκινη σάλτσα και γαρνίρω με τον κόλιανδρο που προσθέτει υπέροχη γεύση κι άρωμα.
Γαρίδες σε Κόκκινη Σάλτσα πάνω σε Ρύζι
 Καλή απόλαυση με τις γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα πάνω σε ρύζι basmati!
Rate

3 σχόλια

  1. Μιαμ μιαμ μιαμ, μου αρεσει πολυ .Το εκανα στην νηστεια αλλααααααααα ,σωταρισα το κρεμυδοσκορδιον και προσθεσα λιγη πιπεριτσα . Ευχαριστουμε Ελλη μου ,φιλακια

     
  2. Σίγουρη νηστίσιμη συνταγή αν δεν βάλουμε την κρέμα γάλακτος που όμως έχει κι αυτή την χάρη της… Σας ευχαριστώ για την τακτική επικοινωνία και τις πάντα πολύ χρήσιμες συμβουλές!

     
  3. Ωραία που τα λες Κυριακή μου, αυτή ακριβώς είναι άλλωστε κι η δική μου επιδίωξη!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.