Κι ένα ευκολάκι για γλυκάκι που θα ξετρελάνει τα μικρά (και τα μεγάλα) μας παιδιά χωρίς να προβληματιζόμαστε εμείς (οι μαμάδες) γιατί απλά τα λιπαρά και οι θερμίδες είναι ελάχιστα κι η γεύση περισσεύει! Τo εγγλέζικο τράιφλ περιλαμβάνει κατά κανόνα στρώσεις βραστής κρέμας (τύπου custard), κομμάτια κέικ (συνήθως νοτισμένα με αλκοόλ), φρέσκα φρούτα ή κομπόστα φρούτων, ζελέ ή χυμό φρούτων και χτυπημένη σαντιγί.
Το τράιφλ που σας παρουσιάζω είναι φτιαγμένο για να μπορεί να ετοιμασθεί εύκολα απ΄ όλους κι ειδικότερα από όσους λείπει ο χρόνος, αν κι απαιτεί ελάχιστη παραπάνω ώρα και κάποια επιπλέον υλικά για να ετοιμασθεί στην ολοκληρωμένη εκδοχή του. Αν ας πούμε το ετοίμαζα για καλεσμένους ή με κάποια άλλη (μη καθημερινή) αφορμή εκτός από την βραστή κρέμα, τα φρέσκα φρούτα και τα μπισκότα (στην θέση του κέικ), δεν θα παρέλειπα το ζελέ (και μάλιστα με γεύση κεράσι που μου αρέσει πολύ ειδικά με τις φράουλες) ή την φρεσκοχτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί που πάντα προσθέτει ωραία γεύση, ούτε όμως και το λιγοστό αλκοόλ στο κέικ ή στα μπισκότα που δίνει ελαφρά «μεθυστική» αίσθηση. Παρ’ όλα αυτά για την απλουστευμένη εκδοχή του τράιφλ χρειάσθηκα τα ακόλουθα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μπολ τοποθετώ το κορν φλαόυρ, την ζάχαρη και την βανίλια με λίγο γάλα κι ανακατεύω το μείγμα να λιώσει το κορν φλάουρ.
Παράλληλα ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω λίγο στο μείγμα με το κορν-φλάουρ να πάρει θερμοκρασία και κατόπιν επιστρέφω το μείγμα κόρν-φλάουρ στο ζεστό γάλα.
Επιστρέφω το σκεύος στην φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία (4/9) ανακατεύοντας διαρκώς με έναν αυγοδάρτη ωσότου πάρει μικρή βράση η κρέμα και «δέσει». Αποσύρω την κρέμα από την φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη πάνω σε κρύα επιφάνεια προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας.
Γεμίζω την μισή ποσότητα της κρέμας στα μπολ, κατόπιν σπάω τα μπισκότα (ή το κέικ), ρίχνω τα κομμάτια φράουλας και τέλος καλύπτω με την υπόλοιπη βραστή κρέμα.
Γαρνίρω με λίγα από τα μπισκότα που έχω αφήσει για το τέλος ή αν προτιμώ με την τριμμένη σοκολάτα.
Βάζω το τράιφλ στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 2-3 ώρες προτού το απολαύσουμε με λαχτάρα!
Τέλος, να θυμίσω ότι η ιδέα του εύκολου τράιφλ είναι παρεμφερής με αυτήν του επιδορπίου της βραστής κρέμας με τις μπανάνες και μπορεί να ετοιμαστεί εναλλακτικά και με φρούτα όπως οι μπανάνες ή με κομπόστες όπως το ροδάκινο ή το βερίκοκο.
Καλή επιτυχία και καλή μας βδομάδα (που ευτυχώς αυτήν την φορά θα είναι λειψή!).