Μάνγκο με λάιμ και φύλλα μέντας

Μάνγκο με λάιμ και φύλλα μέντας

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Οι φέτες μάνγκο με τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και τον χυμό από λάιμ είναι μία γευστική πανδαισία που συναρπάζει με την απλότητά του, την καθαρότητα των αρωμάτων και των γεύσεων αλλά και τον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί για να ετοιμασθεί (αυτό κι αν είναι συναρπαστικό!). Εκτός από ένα ωραιότατο επιδόρπιο μετά από ένα ελαφρύ γεύμα θα μπορούσε να φαγωθεί κι ως σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αφού αποτελείται μόνο από φρέσκο φρούτο.
Το μάνγκο αυτό το ζουμερό, έντονα μυρωδάτο, γλυκό κι ανεπαίσθητα υφάλμυρο φρούτο όσο κι αν υπάρχει σε αφθονία ακόμα και στα δικά μας μέρη (εισαγόμενο συνήθως από τροπικές χώρες όπως η Βραζιλία), δεν είναι πάντα εύγευστο και σωστά ωριμασμένο. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του (να μην είναι πολύ μαλακό, να μην δείχνει χτυπημένο, να αναδύει το άρωμά του) αλλά και λίγη τύχη για το τι θα αποκαλυφθεί αφού κοπεί (καμιά φορά είναι ξυλώδες ή έχει πιο σκούρα σημεία από χτυπήματα που δεν φαίνονται εξωτερικά). Εκτός όμως από το ίδιο το μάνγκο, αυτό που ταιριάζει ιδιαίτερα με τα φρέσκα φρούτα είναι τα φύλλα μέντας, που το άρωμα τους κι η δροσερή τους γεύση απογειώνει και προσθέτει πολλούς πόντους στην φρουτοσαλάτα μας ενώ την κάνει και απείρως πιο χωνευτική. Όσο για τον χυμό λάιμ, τι να πω; δίνει το τελικό χτύπημα σε αυτήν την τροπική έκρηξη κι από δω και στο εξής θα καθιερωθεί σε όλες τις φρουτοσαλάτες μου (από ιδέα του Jamie Oliver)! Για το μάνγκο με τα φύλλα μέντας και τον χυμό λάιμ χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Καθαρίζω την φλούδα του μάνγκο, αφαιρώ την σάρκα γύρω από το κεντρικό μεγάλο κουκούτσι (βλ. φωτογραφίες) και κόβω σε λεπτές φέτες.
Τοποθετώ τις φέτες σε πιατέλα, γαρνίρω με τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας, ραντίζω με τον χυμό λάιμ και τοποθετώ τις φέτες του λάιμ κομμένες στα τέσσερα γύρω από την πιατέλα για γαρνιτούρα. Επίσης, μπορώ να μην ραντίσω από πριν το μάνγκο με τον χυμό, αλλά να σφίξω τις φέτες λάιμ κατά το σερβίρισμα.
Σερβίρω κι απολαμβάνω με τρέλα!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.