Το παραφίλετο είναι ένα μικρότερο σε διάμετρο φιλέτο το οποίο βρίσκεται ενωμένο με μεμβράνη πάνω στο κυρίως φιλέτο κι είναι ιδανικό (αφού καθαρισθεί) να χρησιμοποιηθεί για τηγανιές, μαγειρευτά κατσαρόλας ή να μαριναριστεί σε λάδι και μυρωδικά για σαλάτες. Αυτή η κλασική italian style σαλάτα με την άφθονη ρόκα, τις φλούδες παρμεζάνας, τα γλυκά ντοματίνια και την πικάντικη σάλτσα μουστάρδας με μπαλσάμικο δεν θα μπορούσε να αναδείξει καλύτερα τα μαριναρισμένα και ψημένα κομμάτια φιλέτου. Για την σαλάτα με την ρόκα, παρμεζάνα, μοσχαρίσια φιλετάκια και σάλτσα μουστάρδας χρειάσθηκα τα ακόλουθα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε αντικολλητικό σκεύος καβουρδίζω για 30’ σε χαμηλή θερμοκρασία (2/9) τα κουκουνάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά της σάλτσας και δοκιμάζω να δω ότι μου κάνει η γεύση της.
Ζεσταίνω καλά (9/9) ένα αντικολλητικό σκεύος μέχρι να πυρώσει. Ρίχνω τα μαριναρισμένα κομμάτια φιλέτου για 2-3 λεπτά γυρνώντας τα κι από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να σφραγίσουν τα υγρά τους (από μέσα το κρέας πρέπει να είναι τουλάχιστον ροζ αν όχι κόκκινο για να είναι νόστιμο).
Δεν χάνω χρόνο (για να μην κρυώσουν τα φιλετάκια) και συνθέτω την σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα στρώνοντας με σειρά την ρόκα, τα ντοματίνια και τις φλοίδες παρμεζάνας. Αλατοπιπερώνω ελαφρώς, προσθέτω τα ζεστά κομμάτια φιλέτου, κατόπιν περιχύνω με την σάλτσα μουστάρδας και τέλος σκορπίζω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Η ιταλική σαλάτα με την ρόκα, παρμεζάνα, μοσχαρίσια φιλετάκια και σάλτσα μουστάρδας είναι έτοιμη και τρελά νόστιμη!
Καλή συνέχεια σε όλους!
Ουαου !!!!! Αυτο δεν ειναι σαλατα μανιτσα μου , ειναι ενα πληρες υπεροχο γευμα ,το μονο που χρειαζεται ειναι μια φρατζολιτσα φρεσκο τραγανο ψωμακιιιιιιιι . Μπραβο και εις αλλα με υγεια !!!!!!!!!!!!
Από όλα αυτά θα κρατήσω κυρίως το "μανίτσα μου" γιατί μου αρέσει ιδιαίτερα… Σας ευχαριστώ πολύ!