Σε ένα σκεύος τοποθετώ το νερό, το κορν φλάουρ και την 1 κ.σ. ζάχαρη. Ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη να διαλυθεί το αραβοσιτάλευρο, δίνω βράση κι αφήνω το μείγμα να βράσει για 1-2’ ωσότου δέσει.
Αποσύρω από την φωτιά κι αδειάζω ισομερώς την κρέμα σε 4 βρεγμένα προηγουμένως μπολάκια, τα οποία τοποθετώ στο ψυγείο κι αφήνω για 3-4 ώρες για να κρυώσει και να πήξει κι άλλο η κρέμα. (Αφού πήξουν οι κρέμες για να τις διατηρήσω καλύτερα και να μην ξεραθούν, τις μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις σκεπάζω μέχρι να καταναλωθούν.)
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος αναποδογυρίζω μία κρέμα σε ένα ευρύχωρο μπολ, ραντίζω με μία 1 κ.γλ. ροδόνερο και 1 κ.σ. σιρόπι τριαντάφυλλο, προσθέτω 1/4 φλ. νερό και λίγα τριμμένα παγάκια και τέλος πασπαλίζω με 1 κ.γλ. ζάχαρη που δίνει ενδιαφέρουσα τραγανή υφή σε κάθε μπουκιά.
Το δροσιστικό κι αρωματικό κυπριακό μαχαλεπί είναι έτοιμο και διακοσμημένο με φύλλα τριαντάφυλλου!
Καλή απόλαυση!
Α ΠΑ ΠΑΑΑΑΑ !!!!!!!! σαν να βγηκε απο τον παραδεισο αυτο το γλυκο ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ….. ΕΥΓΕ !!!!!!!!!!!
ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑΧΕΙΣ
Είναι ένα επιδόρπιο εντυπωσιακά ελαφρύ και δροσιστικό όσο κι η παρουσίασή του!