Διαχρονική αξία το ντιπ γιαουρτιού με ροκφόρ που έχει μεγαλώσει γενεές και γενεές… Αν και κλασικό σε γεύση καθώς κυκλοφορούν πλέον τόσες νέες ιδέες για φρέσκα και πρωτότυπα ντιπ (βλ. ντιπ αβοκάντο, τζατζίκι παντζαριού ή το συγκλονιστικό ρολό με τυρί κρέμα και μπρικ) παρόλα αυτά μάλλον δεν έχει επικρατήσει τυχαία τόσα χρόνια.
Η δροσιά του γιαουρτιού κι η πικάντικη γεύση του ροκφόρ ταιριάζουν ιδανικά με φρέσκα λαχανικά όπως καρότα, αγγουράκια, πιπεριά (κομμένα σε μπαστουνάκια) ή μικρά μπουκέτα μπρόκολου και κουνουπιδιού. Κι ανάλογα με την ένταση που θέλουμε να έχει το ντιπ αυξομειώνουμε την περιεκτικότητα του σε ροκφόρ και δεν παραλείπουμε να το προσφέρουμε δροσερό! Για το διαχρονικά νόστιμο ντιπ ροκφόρ με γιαούρτι χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Με ένα πιρούνι πατάω το μαλακωμένο ροκφόρ να γίνει αλοιφή και κατόπιν προσθέτω την μαγιονέζα, το ροκφόρ, τον άνηθο κι ανακατεύω να δέσουν τα υλικά. Τοποθετώ το ντιπ στο ψυγείο να κρυώσει καλά προτού το προσφέρω με κομμένα φρέσκα λαχανικά ή με σπιτικά παξιμαδάκια κουλουριού.
Το ντιπ γιαουρτιού με ροκφόρ είναι έτοιμο!
Γεια σου Ελλη μου , καλα εκανες και μας το θυμησες τωρα που καλοκαιριαζει .!!!!!!! Αν παρεις μια καλη κουταλια απο αυτο το ντιπ και την αραιωσεις με μια κουταλια σουπας παγωμενο νερο θα γινει ενα ωραιο ντρεσιγκ για μαρουλοσαλατα .Ευχαριστομε , φιλακια .
Τι απίθανη ιδέα! (ενθουσιάστηκα…) Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη συνεισφορά σας και τις ωραίες προτάσεις που πάντα φροντίζετε να μας προσφέρετε! :-)