SAMSUNG CSC

Σούπα φάβας με κάρυ

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Σήμερα έλεγα να φτιάξω σουπίτσα όχι επειδή κρύωσε ο καιρός (η θερμοκρασία σε μας το πρωί παραμένει σταθερά πάνω από τους 30°C) αλλά γιατί δεν θα ήθελα να ετοιμάσω τίποτα άλλο πέρα από λαχανικά κι όσπρια κι όλα αυτά αλεσμένα σε σούπα που καταναλώνεται πιο εύκολα από όλους. Από την άλλη δεν ήθελα ούτε να ξαναφτιάξω φακές σούπα, κι ας είναι το best seller μου όσον αφορά τα παιδιά, αλλά ούτε να φάμε παραδοσιακή σούπα οσπρίων. Κάπως έτσι κατέληξα σε αυτήν την μοναδική σούπα φάβας με κάρυ εμπνευσμένη από την ινδική Dal Shorva, που μέλωσε από τα ψιλοκομμένα καροτάκια και κρεμμυδάκια, χύλωσε από την πατάτα, γέμισε αρώματα εξωτικά χάρη στο κάρυ και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο κι έγινε μοναδική! Για την ινδική σούπα φάβας με κάρυ χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζω την φάβα να βράσει για 20’ με 2 φλ. νερό κι αφαιρώ τον αφρό που θα σχηματιστεί καθώς θα βράζει. Κατόπιν προσθέτω τον ζωμό κρέατος, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες και σιγοβράζω για 30’ ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν τα λαχανικά.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω το κάρυ, το ελαιόλαδο κι όσο αλατοπίπερο σηκώνει. Μετά από 5’ αποσύρω την σούπα από την φωτιά και την αλέθω με την ράβδο χειρός. Σερβίρω την σούπα σε βαθιά μπολ, προσθέτω λίγες σταγόνες lime και γαρνίρω το πιάτο με λίγο κόλιανδρο και με μία ροδέλα lime.
Αν προτιμώ να μην αλέσω την σούπα καλό είναι τα λαχανικά εκτός από ψιλοκομμένα να είναι και ομοιόμορφα κομμένα ώστε να είναι πιο ευπαρουσίαστη.
Η σούπα στο τέλος πρέπει να είναι σχετικά παχύρευστη ενώ θυμάμαι ότι όσο η φάβα στέκεται τόσο πήζει γι’ αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί αμέσως. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να προσθέσω λίγο βραστό νερό καθώς την ζεσταίνω για να αραιωθεί προτού την σερβίρω.
Η ινδική σούπα φάβας με κάρυ είναι έτοιμη κι είναι πεντανόστιμη.
Φάβα με Κάρυ (Ινδική Σούπα)

Καλή μας όρεξη!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.