SAMSUNG CSC

Αφράτο κέικ αμυγδάλου

10
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Από καιρό είχα υποσχεθεί σε αναγνώστη του blog ότι θα αναρτούσα συνταγή για κέικ αμυγδάλου προκειμένου να αξιοποιηθούν τα υπόλοιπα μέρη από την παρασκευή σπιτικού αμυγδαλόγαλου. Επίσης, η ακόλουθη συνταγή δεν περιέχει βούτυρο ή άλλη λιπαρή ουσία, δεν έχει αλεύρι άρα δεν περιέχει ούτε γλουτένη ενώ πέρα από τα αλεσμένα αμύγδαλα ετοιμάζεται με μαρέγκα, ζάχαρη και φλούδα λεμονιού. Το κέικ γίνεται ελαφρύ κι αφράτο λόγω της μαρέγκας, διαθέτει υγρασία λόγω των αμυγδάλων κι έχει άρωμα χάρη στον φλοιό λεμονιού. Για το αφράτο κέικ αμυγδάλου θα χρειαστώ τα ακόλουθα (από συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου)…
Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 165°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτω την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή ζύμη.
Στο μίξερ χτυπάω με το σύρμα τα ασπράδια αυγού με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Αρχικά ρίχνω το 1/3 της μαρέγκας μέσα στην ζύμη κι ανακατεύω μαλακά με μία σπάτουλα ωσότου ομογενοποιηθούν μαρέγκα και ζύμη. Έπειτα ενσωματώνω σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα.
Αδειάζω το μείγμα του κέικ σε ένα βουτυρωμένο κι αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνω το κέικ για 1 ώρα. Γνωρίζω ότι το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του αυτή βγει στεγνή.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει καλά προτού το ξεφορμάρω και το πασπαλίσω με την κρυσταλλική ζάχαρη και τα φύλλα τριαντάφυλλου. Μετά την πρώτη μέρα το κέικ διατηρείται στο ψυγείο.
Αφράτο Κέικ Αμυγδάλου
Κέικ Αμυγδάλου
Καλή και γλυκιά επιτυχία!
Rate

4 σχόλια

  1. Δεν την πρόλαβα την καινούργια και πρωτότυπη συνταγή και έτσι σήμερα μετά το κοτόπουλο μιλανέζα, φτιάξαμε μηλόπιτα κέικ. Ωραία, αρωματική και πανεύκολη! Ως λάτρης του αμυγδαλου με ελκύει αυτή η συνταγή αλλά έχω … μαρεγκοφοβια! Την πάτησα βλέπεις την τελευταία φορά στο κέικ αμυγδαλου με μέλι. Μαριάννα

     
  2. Να σου πω την αλήθεια κι εγώ είχα παλαιότερα, αλλά κάνε-κάνε την ξεπέρασα. Η μόνη λύση είναι η εξάσκηση. Το κέικ με το μέλι είναι επίσης αγαπημένο εκτός από το κέικ μηλόπιτα φυσικά.

     
  3. Απλά τέλεια! Κ το γάλα κ το κέικ υπέροχα!

     
  4. Σίγουρα είναι δύο απολύτως συμπληρωματικές συνταγές. Φτιάχνεις αμυγδαλόγαλα και με τον πολτό που περισσεύει φτιάχνεις κέικ!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.