SAMSUNG CSC

Γλυκό με μπισκότα oreo, κρέμα και φρούτα του δάσους

8-10
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Πολλές φορές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μία ιδέα ή μία αφορμή για να δημιουργήσουμε κάτι νέο και ευφάνταστο κι ενδεχομένως να το εκτοξεύσουμε. Κι αυτό το λέω γιατί το γλυκό αυτό γεννήθηκε μετά από δοκιμή παραλλαγής του σε εστιατόριο. Βέβαια δεν μπορούσα να μην το τροποποιήσω λίγο αλλά και να το εμπλουτίσω με άφθονα φρούτα και μάλιστα του δάσους που πάνε πολύ με την σοκολάτα. Ως αντιπροσωπευτικό δείγμα του εγγλέζικου τράιφλ (“trifle”) με τα εναλλασσόμενα επίπεδα των υλικών, η συνταγή δεν έχει επιπλέον ζάχαρη (αρκεί αυτή των μπισκότων), τα φρούτα έχουν μεγάλη αναλογία και κάπως έτσι ας πούμε ότι μετριάζονται οι ενοχές…
Σε κάθε μπουκιά του μπλέκονται γλυκά τα υλικά συναρμολόγησης δίνοντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Τα ζουμερά φρούτα δροσίζουν με την υπόγλυκη τους γεύση τα ομολογουμένως πολύ νόστιμα αλλά αρκετά γλυκά oreo, η ελαφρά αλμυρή κρέμα τυριού τονίζει την γλυκιά γεύση του επιδορπίου και τέλος οι σταγόνες σοκολάτας δίνουν επιπλέον υφή σε κάθε κουταλιά. Για το επιδόρπιο με τα μπισκότα oreo, την κρέμα και τα φρούτα του δάσους χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ σε ένα σουρωτήρι τα κατεψυγμένα φρούτα να ξεπαγώσουν για 2 – 2 ½  ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά μπορούν να ξεπαγώσουν από βραδύς στην συντήρηση του ψυγείου (θα χρειαστούν περίπου 12 ώρες).
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την βανίλια μέχρι να έχω σφιχτή σαντιγί (για 5’). Σε ένα μπολ μαλακώνω με το πιρούνι το cream cheese και προσθέτω την σαντιγί. Ομογενοποιώ το μείγμα με σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην νερώσει η σαντιγί. Τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστώ.
Κόβω τα μισά μπισκότα oreo σε μικρά κομματάκια πάνω σε επίπεδη επιφάνεια με ένα μεγάλο μαχαίρι.
Τα μεταφέρω στο μπολ σερβιρίσματος και προσθέτω από πάνω την μισή ποσότητα κρέμας τυριού απλώνοντας την ομοιόμορφα. Προσθέτω τις μισές σταγόνες κουβερτούρας και τέλος τα μισά φρούτα (κρατώντας τα πιο καλοσχηματισμένα για την επιφάνεια).
Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτίσιμο. Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το προσφέρω ενώ προτιμώ να το ετοιμάσω λίγες μόνο ώρες πριν για να μην νοτίσουν τα μπισκότα.
Γλυκό με Μπισκότα Oreo
Καλή σας απόλαυση!
Rate

2 σχόλια

  1. Προκειται για σκάνδαλο!! Θα τη δοκιμασω το συντομοτερο!

     
  2. Κι εγώ, θα την ''ξανά'' δοκιμάσω σύντομα!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.