Τι κι αν έχει περάσει λίγος μόνο καιρός που ανάρτησα την εύκολη μηλόπιτα, φαίνεται ότι οι συνταγές με μήλα είναι τελικά αστείρευτες γι’ αυτό και ποτέ δεν είναι αρκετές (βλ. επίσης Μαρμελάδα Μήλο χωρίς Ζάχαρη, Μηλόπιτα Κέικ, Apple Crumble, Μήλα Κομπόστα, Αναποδογυριστή Μηλόπιτα, Τάρτα Μήλου με Κρέμα Κανέλας). Αυτήν την φορά ετοίμασα γρήγορα μηλοπιτάκια με λίγη ζάχαρη, έτοιμη ζύμη σφολιάτας κι αρωματική γέμιση πράσινων μήλων με κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο. Τα μηλοπιτάκια φουρνίζονται για μισή ώρα και τρώγονται καλύτερα όταν είναι χλιαρά που αναδύονται οι γεύσεις και τα αρώματα τους. Για τα γρήγορα μηλοπιτάκια χρειάστηκα τα ακόλουθα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μπολ τοποθετώ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύω καλά να δέσουν τα υλικά.
Απλώνω το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ή πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το χωρίζω σε 12 ίσα κομμάτια.
Στο κέντρο κάθε κομματιού τοποθετώ από μία κοφτή κουταλιά σούπας γέμιση και στην συνέχεια διπλώνω τις άκρες προς το κέντρο φακελώνοντας την γέμιση.
Βρέχω με λίγο νερό τις άκρες των δαχτύλων μου και πιέζω την σφολιάτα στις ενώσεις ώστε να κολλήσουν και να σφραγιστεί η γέμιση. Τοποθετώ το έτοιμο μηλοπιτάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα κι επαναλαμβάνω την διαδικασία και με τα υπόλοιπα μηλοπιτάκια. Θα χρειαστώ 2 λαμαρίνες για όλα τα μηλοπιτάκια.
Φουρνίζω τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (πάνω κάτω αντίσταση) για 30’ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρώ από τον φούρνο, τα αφήνω να γίνουν χλιαρά και προτού τα σερβίρω τα πασπαλίζω με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!