SAMSUNG CSC

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά (σούπα)

6
Μερίδες
3/5
Βαθμός Δυσκολίας
Τα αγαπημένα γιουβαρλάκια σε αυτήν την εκτέλεση ετοιμάζονται με τον γνωστό κλασικό τρόπο (γιουβαρλάκια κλασικά) αλλά σε ζωμό από φρέσκιες ντομάτες. Αν και δεν χρησιμοποιείται αυγολέμονο στο τέλος (παρ’ όλο που θα μπορούσε κάλλιστα) οι ψιλοκομμένες πατάτες, τα καρότα και φυσικά το ρύζι στα γιουβαρλάκια είναι αρκετά για να χυλώσουν την σούπα. Τα γιουβαρλάκια κοκκινιστά τα έφτιαχνε η γιαγιά μου η συνονόματη ως θερινή βερσιόν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που οι ντομάτες έχουν άλλη γλύκα και νοστιμιά. Μάλιστα, μια που οι ντομάτες το καλοκαίρι έχουν περισσότερη γεύση τα γιουβαρλάκια ετοιμάζονταν κοκκινιστά σε πλούσια σάλτσα κι όχι σαν σούπα (που δεν τραβιέται τόσο λόγο εποχής). Αυτό όμως δεν εμποδίζει εμάς να την φτιάξουμε και τον χειμώνα ενώ για να αμβλύνουμε την έντονα ξινή γεύση της ντομάτας στην σούπα βάζουμε λίγη μόνο κρέμα γάλακτος στο τέλος για να γίνει πιο γλυκιά και νόστιμη. Η σούπα γίνεται τελικά τόσο εύγευστη, που θα μπορούσε να είναι μία γευστική ντοματόσουπα από μόνη της. Για τα γιουβαρλάκια κοκκινιστά (σούπα) χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνω το νερό και τις αλεσμένες ντομάτες και περιμένω μέχρι να πάρουν βράση.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ζυμώνω τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Πλάθω τα γιουβαρλάκια σε ομοιόμορφο μέγεθος, τα περνάω στο αλεύρι για να αλευρωθούν και τα κρατάω στην άκρη.
Μόλις ο χυμός ντομάτας αρχίζει να κοχλάζει ρίχνω ένα-ένα με το χέρι τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα. Αν το νερό δεν κοχλάζει τότε είναι εύκολο τα γιουβαρλάκια να διαλυθούν.
Αφού πάρει ξανά βράση το φαγητό, σιγοβράζω τα γιουβαρλάκια για 30’ σε χαμηλή θερμοκρασία (4/9). Κατόπιν προσθέτω τα ψιλοκομμένα καρότα και τις πατάτες, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω την σούπα και συνεχίζω το βράσιμο για 40’ ακόμα ωσότου μαλακώσουν τα λαχανικά και χυλώσει το φαγητό.
Αφού είναι έτοιμη η σούπα την αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω το σφηνάκι της κρέμας γάλακτος και κουνώ την κατσαρόλα κυκλικά για να πάει η κρέμα παντού.
Σερβίρω τα γιουβαρλάκια μετά από 1 ώρα που θα έχουν δέσει οι γεύσεις και θα έχει πέσει η θερμοκρασία βρασμού.
Γιουβαρλάκια Κοκκινιστά (Σούπα)
Τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια είναι έτοιμα κι ελπίζω να σας αρέσουν όσο άρεσαν και σε εμάς!
Καλή επιτυχία!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.