SAMSUNG CSC

Σοκολατένιο ρυζόγαλο

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Παρ’ όλο που μου αρέσουν οι «πειραγμένες» γεύσεις είμαι αντίθετη στα πειράγματα που γίνονται αυτοσκοπός, χωρίς να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στο τελικό αποτέλεσμα. Η δημιουργική μαγειρική και το μαγείρεμα που αφήνει ελεύθερη την φαντασία μας παροτρύνουν να βγούμε από τα καλούπια μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε ευφάνταστος γευστικός συνδυασμός έχει και το ανάλογο γευστικό αποτέλεσμα (καθώς καμιά φορά η έννοια «μαγειρεύω χρησιμοποιώντας την φαντασία μου» παραγνωρίζεται!) Φυσικά αυτό είναι κάτι που κανείς το δοκιμάζει, το κρίνει με την πείρα του αλλά κυρίως με την γεύση του, η οποία ομολογουμένως δεν είναι κοινή για όλους…
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ήμουν επιφυλακτική απέναντι στο σοκολατένιο ρυζόγαλο, πιστεύοντας ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι επιπλέον. Εντέλει όμως το δοκιμάσαμε και πειστήκαμε για το αντίθετο (και με το παραπάνω!) αφού το ρυζόγαλο με σοκολάτα είναι απλά βραστή κρέμα σοκολάτας με κόκκους βρασμένου ρυζιού. Άλλωστε το ρυζόγαλο μου αρέσει να είναι κρεμώδες κι όχι με πολύ ρύζι ώστε να μην είναι συμπαγές και στέρεο. Έτσι, αφού γνωρίζουμε πώς να ετοιμάσουμε το παραδοσιακό ρυζόγαλο είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε και το σοκολατένιο ρυζόγαλο που λίγο διαφέρει στην πράξη. Επίσης συστήνω να το δοκιμάσετε χλιαρό, προτού το βάλετε στο ψυγείο που αναδεικνύονται οι γεύσεις καλύτερα. Για το σοκολατένιο ρυζόγαλο θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνω το νερό, το ρύζι και τον φλοιό λεμονιού κι αφού πάρουν βράση σιγοβράζω για 20’μέχρι να χυλώσει και να μαλακώσει το ρύζι.
Προσθέτω το γάλα και δίνω νέα βράση και κατόπιν συνεχίζω το σιγανό βράσιμο για άλλα 20’. Έχει σημασία το ρύζι να μαλακώσει και να χυλώσει για τα καλά.
Κατόπιν με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρώ και πετώ την μισή ποσότητα του βρασμένου ρυζιού καθώς η αρχική ποσότητα ήταν μεγαλύτερη από την απαιτούμενη μόνο και μόνο για να επωφεληθούμε από τον έξτρα χυλό.
Αραιώνω το κόρν φλάουρ σε λίγο γάλα μέσα σε ένα μικρό μπολ. Στην συνέχεια προσθέτω λίγο βραστό γάλα (να δώσει θερμοκρασία) κι επιστρέφω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πάρει νέα βράση το γάλα και πήξει το ρυζόγαλο. Αν προτιμώ το ρυζόγαλο πιο πηχτό τότε προσθέτω 1 κ.σ. κόρν φλάουρ ακόμα με την ίδια διαδικασία.
Απομακρύνω από την φωτιά και προσθέτω την ζάχαρη και την σοκολάτα να λιώσουν με την υπάρχουσα θερμοκρασία. Ανακατεύω καλά κι αφού πέσει η θερμοκρασία της κρέμας (για να μην κάνει κρούστα) αδειάζω το χλιαρό ρυζόγαλο σε μπολάκια. Μόλις κρυώσει αρκετά γαρνίρω με κομμάτια ή φλούδα σοκολάτας (τριμμένη στον τρίφτη).
Σοκολατένιο Ρυζόγαλο
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!
Rate