SAMSUNG CSC

Ψωμί Mπανάνας (Banana Bread)

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Το ψωμί μπανάνας (banana bread) είναι ένα γρήγορο ψωμί που ετοιμάζεται με ώριμες μπανάνες και θυμίζει ελαφρύ κέικ αφού έχει όλα τα υλικά που χρειάζεται ένα κλασικό κέικ αλλά σε διαφορετικές αναλογίες. Το μπανανόψωμο είναι ιδιαίτερα νόστιμο και συνάμα άγλυκο χωρίς πολλά λιπαρά, είναι εύγευστο κι ελαφρά νωπό χάρη στις λιωμένες μπανάνες κι ετοιμάζεται εύκολα όπως κάθε κέικ.
Προερχόμενο από την Αμερική λέγεται ότι το ψωμί μπανάνας άρχισε να καθιερώνεται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης από τις νοικοκυρές που αναζητούσαν τρόπους να αξιοποιήσουν κάθε τρόφιμο και ειδικότερα τις πολύ ώριμες μπανάνες που δεν ήθελαν να πετάξουν (πηγή wikipedia). Αν κι είναι γεγονός ότι το μπανανόψωμο δεν συνηθίζεται ιδιαίτερα στα μέρη μας σας συστήνω να το δοκιμάσετε και να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από τα έτοιμα ή παραδοσιακά κέικ (όπως κάναμε εμείς κι ανταμειφτήκαμε με το παραπάνω!).
Αφορμή για τις ακόλουθες αναλογίες στάθηκε συνταγή από το www.foodnetwork.com που όμως προσαρμόστηκε για να γίνει ακόμα πιο υγιεινή. Έτσι για το μπανανόψωμο με λιωμένες μπανάνες θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη για 10’ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτω τ’ αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 10’.
Ρίχνω τις λιωμένες μπανάνες και κατόπιν προσθέτω τ’ αλεύρια, την κανέλα, το baking powder, την σόδα, το αλάτι και το γάλα.

Αδειάζω το μείγμα του ψωμιού σε μακρόστενη φόρμα (που είναι για ψωμί) και γαρνίρω την επιφάνεια με τα καρύδια.

Ψήνω το μπανανόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 25’ και στην συνέχεια στους 160°C για άλλα 35’. Κόβω το ψωμί μπανάνας 1 ώρα αφού βγει από τον φούρνο για να μην διαλυθεί.
Μπανανόψωμο
Ψωμί Μπανάνας
Καλή σας επιτυχία!
Rate