Αυτό το κοτόπουλο με χυμό φρέσκου πορτοκαλιού και μυρωδικά όπως τζίντζερ, ροζ πιπέρι, μουστάρδα, μέλι και φλοιό πορτοκαλιού είναι ιδανικό για να σπάσουμε την ρουτίνα της καθημερινότητας με απλά και εύγευστα υλικά όταν ετοιμάζουμε κοτόπουλο. Επίσης είναι ένας μη επιβαρυντικός τρόπος για να δώσουμε γεύση κι άρωμα στο καθημερινό μας φαγητό χωρίς να το βομβαρδίζουμε με περιττές θερμίδες. Για το κοτόπουλο με πορτοκάλι στο φούρνο θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Γαρνίρω το κοτόπουλο με τις ροδέλες του πορτοκαλιού, το ροζ πιπέρι και στην συνέχεια το τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.
Ψήνω το κοτόπουλο για 1,5 – 2 ώρες, αρχικά στους 210°C για μία ώρα και κατόπιν κατεβάζω την θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζω για μία ώρα ακόμα. Μόλις το κοτόπουλο κι οι ροδέλες πορτοκαλιού πάρουν χρώμα από την μία πλευρά γυρίζω να πάρουν κι από την άλλη. Όταν δεν θέλω το κοτόπουλο να πάρει άλλο χρώμα το σκεπάζω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο.
Το κοτόπουλο με πορτοκάλι είναι έτοιμο και σερβίρεται ιδανικά είτε με ρύζι (αγαπημένο το basmati) είτε με πατάτες φούρνου (που θα μπορούσαν να έχουν ψηθεί μαζί με το κοτόπουλο και να έχουν πάρει κι αυτές γεύση πορτοκαλιού!).
Καλή σας απόλαυση!
Φαίνεται πολυ ωραιο! Και τα συστατικά σου ειναι πολυ του γούστου μου…μέχρι την Παρασκευή θα έχεις εντυπώσεις!
Αναμένω λοιπόν!
Ηταν παρά πολυ νόστιμο!!! Η γλυκά του πορτοκαλιού και η αψάδα της μουστάρδας ταίριαζαν παρά πολυ, οι δε πατάτες έγιναν λουκούμι! Πολυ ωραία ιδέα Ελλη!!!
Όπως τα λες είναι Ρένα και χαίρομαι πολύ που σας πέτυχε!